Un pressupost en minoria


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 27/nov/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui s'aprovarà el pressupost municipal de l'Ajuntament per al 2016, el primer pressupost en molts anys d'un govern municipal que no té majoria absoluta. Això implica que serà un pressupost que, per ser aprovat, necessita del suport d'alguna o algunes forces polítiques de fora de l'equip de govern i que, per tant, inclourà propostes i elements de millora que no provenen directament del partit que governa.

Des d’ICV-EUiA, tenim intenció de ser influents en aquest pressupost conjuntament amb les altres forces d'esquerres del ple. Per començar ens abstindrem en l’aprovació inicial, permetent que segueixi el seu camí abans no acabi l’any i evitar prorrogar-lo, també per deixar oberta la possibilitat a que les nostres propostes de millora siguin tingudes en compte.

Volem fer èmfasi en el capítol dels ingressos i, per tant, en la part de les ordenances fiscals, un debat que malgrat sembli diferent, per nosaltres és el mateix. Si les nostres propostes pel que fa als ingressos són tingudes en compte, serem coherents amb la resta del pressupost. Transparent com l’aigua.

I què proposem? Doncs qüestions per nosaltres bàsiques i per començar la de tarifació social. En el proper ple de desembre presentarem una proposta per desplegar la moció aprovada al ple el 2011 que acordava desplegar la tarifació social a Sant Cugat i encara no s’ha desplegat. També proposem la no rebaixa de l'IBI ja que considerem que a Sant Cugat no cal abaixar els impostos sinó redistribuir-los millor. I també proposem la millora de la taxa de residus per a comerços i indústries, bonificant les bones pràctiques en matèria de reciclatge i envasos. Una altra proposta és la gratuïtat dels serveis públics per a aturats de llarga durada sense cap prestació, moció també aprovada al ple.

No creiem que les nostres propostes siguin gaire descabellades. En qualsevol cas esperem que rebin l’atenció que es mereixen al ser, majoritàriament, propostes ja aprovades pel ple. La nostra voluntat és que aquests pressupostos siguin de molts i moltes, no només de qui governa .Esperem que l’equip de govern n'opini el mateix.

RAMON GUITÉRREZ és regidor d'ICV-EUiA




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.