Poema del compartir


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 6/des/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A molts indrets de Catalunya aquest dies es recita una obra poètica que ha resistit el pas del temps: El poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra. El missatge profundament humanitzant del Nadal deixa d'estar segrestat pels interessos comercials per obra i gràcia del ritme líric un xic desafiant d'un escriptor molt terrenal que, en aquesta avinentesa, guspireja transcendència.

Demà a les sis de la tarda entre altres llocs en podreu gaudir al Monestir de Sant Cugat. Recomanar que perdem el temps escoltant música i poesia és una bona obra de misericòrdia. A nosaltres -que tendim a l'eficàcia còmoda - ens convé que ens provoquin a fer aquells excessos de bondat que tendim a reclamar dels altres. Ens convé descobrir la importància d'una cosa tan inútil com la bellesa. Què us sembla si tornem a escoltar (o si sou joves, a descobrir) la cançó ancestral: 'Què li darem al Noi de la Mare?' I la posem al dia: Què li darem al rebost del Recer? Aquest mateix diumenge al Monestir es recullen aliments de Nadal per a les famílies necessitades de la ciutat. Què li darem? Tot el que nosaltres tenim i a ells els falta. Recaptes com aquest fan que el poema de la gratuïtat i del compartir passi de ser ensucrat i auto complaent a útil i fratern.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.