Arribar a acords


  • Comparteix:

joan.puigdomenech

Joan Puigdomènech


Publicat: el 22/des/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Veiem força sovint en qualsevol mena d'elecció que cap opció esdevé majoritària. Aquest fenomen es fa cada cop més present i tirar endavant ens obliga a 'arribar a acords'. Vegeu les darreres eleccions municipals, les del Parlament de Catalunya i les del Congres espanyol de diumenge.

En realitat arribar a acords és complir amb el que els ciutadans han indicat que volien per a la seva ciutat o pel seu país. Arribar a acords és complex, però és l’encàrrec.

Com és natural qui s’asseu a la taula posa en relleu les seves aspiracions i massa sovint veiem actituds que no conviden a arribar a l’acord: qui es posa nerviós perquè vol fer passar el seu punt, qui adopta una posició transcendental, qui es sent presoner del que havia dit abans d’asseure’s... I tots aquests tics s’han de comprendre, però cal anar-los estovant a fi de complir amb l’encàrrec: 'arribar a acords'.

A la vora de la taula, a vegades, veiem qui no ha estat convidat riure's de les dificultats de gestar l’acord. Ben mirat és una conducta tèrbola, barreja d’enveja o d’interès en què l’acord sigui impossible. I vet aquí que arriba el diumenge 20 de desembre i qui es mofava de les dificultats li arriba el mateix encàrrec.

Temps difícils, temps en què el que compta no són els 'càrrecs' sinó els 'encàrrecs'. I el nostre encàrrec és 'arribar a acords'.

Ànims, CUP i Junts pel Sí! Esperem el vostre acord.

JOAN PUIGDOMÈNECH és regidor de l'equip de govern



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.