Ara veuran que això del procés no és cap dèria


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 14/gen/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Es nota que Aaron Sorkin no sap què és això del procés. Si fos el cas contrari, estic convençuda que, després de tot el que s'ha viscut a Catalunya aquest darrer cap de setmana, es plantejaria com a mínim fer dues temporades més de 'The West Wing'. De fet, tothom es va quedar astorat quan dissabte ens vam llevar amb un rumor cada vegada més potent que estava a punt de tancar-se un acord entre la candidatura de Junts Pels Sí i la CUP. Algunes persones vam respirar alleugerides, d'altres van maleir els ossos a l'independentisme perquè una vegada més, davant de les dificultats, ens en hem sortit.

De fet, aquesta era la nostra obligació perquè la ciutadania de Catalunya, el passat 27S, ens va donar la majoria absoluta d'escons al Parlament i gairebé dos milions de vots. Era clar que teníem un mandat democràtic contundent per dur a terme allò amb què ens vam presentar a les eleccions, construir la República Catalana i obrir un procés constituent participatiu que ens permetés tenir un estat on els interessos de la persones i els seus drets fonamentals fossin la prioritat. Tenim davant, doncs, una oportunitat d'or per canviar-ho tot, perquè només si ho canviem tot ens en sortirem.

Mentre els tertulians de torn, esgotats de fer tantes hores extres, encara estan decidint qui hi ha perdut més amb aquest acord de govern: CDC, ERC, CUP, Mas o els partits no independentistes, el procés tira endavant amb més força que mai. És clar que qui hi ha guanyat no som només els independentistes, sinó tota la ciutadania de Catalunya. A partir d'avui mateix, aquest país té un govern que com a objectiu s'ha fixat la revolució més gran que una societat es pot plantejar, la de canviar l'estatus polític, la lluita contra l'exclusió social i la regeneració democràtica; un repte amb majúscules que sense cap dubte qualsevol ciutadà o ciutadana del nostre entorn somia aconseguir, al marge de quina sigui la seva ideologia.

Sense voler entrar en el debat de qui ha fet més sacrificis i qui ha estat més generós, és obvi que el pas al costat del president Mas ha estat no només el desllorigador, sinó l'oportunitat d'assolir d'una vegada per totes l'acord i demostrar que el suport a la independència no prové de la dèria personal d'un dirigent polític. A partir d'ara demostrarem que és un anhel i sobretot el dret d'una amplíssima majoria de catalanes i catalans que, després de molts anys de creure en un encaix dins l'estat espanyol, han arribat a la conclusió que el que necessitem per poder tirar endavant són les eines del nostre propi estat.

Aquests darrers dies, molts santcugatencs i santcugatenques m'han manifestat la seva alegria i la seva esperança en aquest flamant govern independentista que avui s'estrena, per això estic convençuda que podrà comptar amb la nostra ciutat per aconseguir una República Catalana per a tothom sense distincions. Una vegada més, estic orgullosa de viure a Sant Cugat!

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.