El partit anteriorment conegut com CiU


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 29/gen/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una de les conclusions de la compareixença on el president Mas feia un pas al costat era que se centraria en 'refundar' Convergència. És evident que les altres conclusions -el nom del nou president, l'acord amb la CUP, la composició del nou govern, etc.- han marcat l'actualitat de l'assumpte i sembla que va perdent importància a aquest detall.

Com és que un partit que ha estat tan central en la política catalana, que presumeix d'estar tan arrelat i de conèixer tan la realitat del país, necessita una refundació? Hi ha qui argumenta interessadament que és culpa de la nova política, o que a ICV estem fent el mateix. Error. La nova política ha fet emergir noves forces, cert. Però les més clàssiques com el PSOE, ERC, PNV, o PP es mantenen i, fins i tot, diria que alguna amb bastanta bona salut. A ICV no estem refundant res sinó ampliant la base amb organitzacions de la nova política -si en volem dir així- mantenint i reivindicant el que ens ha portat a ser el que som, l'ecosocialisme, el feminisme, la transformació social, l'internacionalisme.

Per a l'esquerra és evident que cal crear espais més grans que els actuals, nous paradigmes, i no parlo únicament de noves sigles, sinó també de marcs, tenim com a repte reforçar el municipalisme com a eina de transformació i parlar alhora de projecte europeu, parlar de progrés i de fraternitat. Però per la dreta se m'escapa el sentit d'una refundació per canviar de paradigma, ja que el discurs, tan nacional com social, que practica cada vegada es veu més influït pel replegament.

Suposo que al final els arguments són menys polítics i més estètics o de supervivència que de voluntat real de canvi. Imagino que la corrupció, la fi del pujolisme, el divorci amb Unió o el trencament del vincle emocional amb el país -Catalonia is not CiU, animore- els obliga a fer aquesta feina. S'hi hauran d'esforçar de valent, construir un cotxe en marxa no és senzill, i canviar a mig trajecte tampoc.

RAMON GUTIÉRREZ és regidor d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.