Si no vols pols...


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 6/feb/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns anys, va ser Sant Mori, població empordanesa, que va ser obligada pel Tribunal Superior de Justícia a fer callar les campanes de l'església durant la nit perquè molestava els turistes. També deveu recordar la història d'en Joan Moret, un eugasser de Llanars, al Ripollès, que va haver de precintar les esquelles del ramat per no emprenyar els urbanites que no podien dormir.

Ara, uns quants anys més tard, és el torn d'un hotel de Girona, que ha aconseguit que un jutge demani a la Catedral de Girona que no toqui les campanes a la nit, perquè els clients no volien anar-hi per culpa de la incomoditat que els ocasionava.

Les esquelles i les campanes fan soroll, la merda fa pudor i les carreteres de muntanya tenen revolts. És el preu que cal pagar per anar a llocs tranquils. O és que algú tanca la Diagonal o la Meridiana a la nit perquè els cotxes fan fressa? I, si a algú no li agrada el món rural, que vagi a la platja de Castelldefels o de Sitges, i problema resolt.

Si no vols pols, no vagis a l'era.

DANIEL RUIZ-TRILLO és professor de català



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.