L'atur a Sant Cugat i el tancament de Delphi


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 4/feb/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Havia de passar: Delphi tanca. Ja fa temps que els sindicats van alertant de la situació i han rebut el suport del ple municipal en tots aquests anys. Fa uns dies que els sindicats van aixecar la veu per la situació complicada existent i que la companyia tenia previst anunciar el tancament de la planta. Delphi, Lucas i Condiesel no és solament una empresa. Allà hi han treballat i treballen moltíssimes persones de Sant Cugat, moltes d'elles del barri del Monestir.

Fa anys que es veia una actuació decidida per una deslocalització clara, la manca i la lentitud d’investigació i desenvolupament en noves bombes d'injecció impedia nous contractes.

Al llarg del dia es realitzaran diferents assemblees per explicar als treballadors les circumstàncies del proper tancament. En aquest sentit, cal que els treballadors i treballadores tornin a sentir que el seu Ajuntament està amb ells i per tant creiem que cal:

- L'Ajuntament ha de prendre posició com a interlocutor en aquesta nova fase. Tant la possible venda de la planta com un tancament definitiu ha d’implicar la recol·locació dels treballadors i unes indemnitzacions justes.

- Mai, en cap cas, les requalificacions urbanístiques de la zona (convertir el sòl industrial en edificable) serviran perquè l’empresa pagui la seva deslocalització. Les mocions plenàries aprovades així ens posicionen i no ens mourem d’aquest plantejament.

- El govern de la Generalitat de Catalunya prendrà posició en aquesta situació. Les negociacions han de continuar en aquesta línia i prioritzar els llocs de treball i mantenir l’activitat.

- Tot i que falten mesos per saber els resultat de la notícia anunciada, proposem que el govern municipal creí una comissió estable que analitzi els diferents escenaris. Ja sigui les interlocucions de manteniment de llocs de treball, conjuntament amb el govern de Catalunya, amb l’empresa i representants sindicals així com les accions formatives i d’ocupació necessàries.

- El proper ple municipal ordinari ha de servir perquè hi hagi una resposta clara i un suport clar i definit als treballadors i treballadores, ells sí que són mereixedors del premi de la nostra ciutat.

Avui ens aixequem amb un toc d’atenció a l'habitual cofoisme de les dades d’atur a la nostra ciutat. Sí, tenim un percentatge molt menor que en altre ciutats però no cal oblidar que existeixen 3.310 persones aturades a la nostra ciutat, 3310 drames que poden créixer.

En aquest sentit, cal recordar que el pacte d’estabilitat pressupostària signat per nosaltres preveu la generació d’ocupació, implantació d’empreses, formació ocupacional i l’emprenedoria com una de les accions polítiques fonamentals.

Creiem que avui encara prenen més forma aquestes prioritats polítiques.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.