Fem recuperació


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 7/feb/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan un malat supera una malaltia greu, rep l'alta de l'hospital. I quan un pres ha acabat la condemna, abandona la presó. Igualment, el que és conscient que la manca d'honradesa a més de perjudicar el pròxim ofèn Déu. Quan es converteix, troba oberta la porta de la seva infinita misericòrdia. Jesús ensenya que el Pare del cel quan perdona, perdona del tot a la manera que ho fa una 'amnistia' que esquinça i fa desaparèixer la fitxa del delinqüent que, a partir d'aquest moment, ja queda lliure. La notícia de la salut, la llibertat i el perdó són molt 'bona notícia'.

Amb tot, cal reconèixer que el que surt de l’hospital està tan delicat i mancat de forces que - per tornar a ser ell mateix - necessita una bona recuperació. I a qui li obren la porta perquè surti de la presó, li fa falta reeducar-se per trobar el seu lloc en la vida, ja que arrossega les conseqüències dels anys de captiveri. Així mateix, el perdó de Déu que guareix la ferida del pecat, no ho fa per art de màgia: la cicatriu dels mals costums adquirits i les inclinacions de les males experiències, perduren. Per tant, per evitar la infecció, cal un tractament adequat: recuperar la pregària, incrementar l’esforç i multiplicar les d’obres de misericòrdia.

BLAI BLANQUER és el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.