Mereixem una oposició amb voluntat d'esdevenir l'alternativa de govern


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 11/feb/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat mereix i necessita una veritable oposició, responsable i constructiva, però que tingui voluntat d'esdevenir una alternativa al govern de Convergència. CiU governa la nostra ciutat des de l'any 1987. Quan finalitzi aquest mandat farà 32 anys que CDC ostenta l'alcaldia de nostra ciutat. Per legítim posicionament ideològic, però també per higiene democràtica, l'esquerra santcugatenca -o les esquerres- ha de ser capaç de teixir una alternativa al govern de Convergència. Cal treballar per trencar l'assimilació que l'Ajuntament i CDC són dues cares de la mateixa moneda. Durant massa anys s'ha equiparat partit i Consistori com si fossin la mateixa cosa.

Aquest 2015 el canvi va començar. Després de dos mandats de majoria absoluta convergent a la ciutat, les eleccions del 24 de maig han originat un ple més plural -amb set grups municipals quan fins aleshores n'eren cinc- i un govern abocat a entendre's amb l'oposició per tirar endavant el seu programa. Tanmateix, no és el canvi que algunes persones hauríem volgut. La gent d'ERC ens vam presentar a les eleccions erigint-nos com alternativa al govern de CDC. No ens en vam sortir.

Sant Cugat és una ciutat envejable en molts aspectes, la satisfacció de bona part de les persones que hi viuen és evident. El model de ciutat convergent, en certa manera, ha esdevingut un èxit. Només així s'expliquen les tres dècades de CDC al govern local. Ara bé, la nostra ciutat és també la llar de la desigualtat. Som la ciutat dels Països Catalans on hi ha una major desigualtat en el repartiment de la renda local. Només dues dades: l'1% dels santcugatencs concentren el 21% de la renda i el 20% dels santcugatencs concentren el 60% de la renda (dades l'estudi de la FEDEA sobre la renda personal local). Alhora, és també una de les ciutats amb l'habitatge més car del país. Un model de ciutat que expulsa el seu jovent, que no se'l pot permetre.

Tenim el repte de revisar un model de ciutat d'èxit per deselititzar-lo. Penso que la ciutadania apostaria per una ciutat de tothom i per a tothom, on els privilegis esdevinguin drets i d'on el seu jovent no hagi d'emigrar. Sense renunciar a les virtuts del model de ciutat vigent, però apostant fermament per l'equitat. Així mateix, la veritable alternativa tan sols pot venir de l'esquerra, des de la pluralitat, la singularitat i el respecte per l'estratègia de cadascuna de les formacions i moviments d'esquerres de la ciutat. Un repte ingent però al que no hauríem de renunciar. Mereixem una oposició amb voluntat d'esdevenir l'alternativa de govern.

ÈRIC GÒMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.