El repte de la mobilitat


  • Comparteix:

damia.calvet

Damià Calvet


Publicat: el 15/feb/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El ple de febrer aprovarà la constitució de la Taula de la Mobilitat. No és la primera vegada que la ciutat es dota de mecanismes de participació per debatre i proposar solucions a la mobilitat. Es va fer tot un procés participatiu per elaborar i aprovar el Pla de Mobilitat Urbana, vigent i amb un calendari d'actuacions a executar. Però d'ençà d'aquella aprovació, han canviat coses i han aparegut nous reptes que hem de poder encaixar.

El primer, el de la mateixa participació. Sant Cugat té un conjunt de consells que la garanteixen, però en el cas de la mobilitat, no era així. Amb la constitució d'aquesta Taula tindrem el fòrum adequat per actualitzar l'estat d'execució del Pla i revisar-lo de forma permanent, amb la participació de totes les parts implicades: grup municipals, cossos i serveis de seguretat, representants de la ciutadania, centres escolars, entitats socials, representants dels gestors de les infraestructures de transport i sindicats.
La mobilitat, tot i obtenir un aprovat, és l'aspecte de Sant Cugat menys valorat pels ciutadans, segons la darrera onada de l'Observatori Sociològic. Tenim doncs un repte important entre les mans. Definir i gestionar correctament la xarxa viària, el trànsit, els aparcaments, el transport públic, l'ús de la bicicleta i la supressió o pacificació del trànsit en determinades zones a favor dels vianants, per fer de Sant Cugat una ciutat amb una mobilitat sostenible, segura i amable, al servei de les seves ciutadanes i ciutadans.

DAMIÀ CALVET és tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.