Crònica d'un ple una mica estrany


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 19/feb/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com és ben sabut, aquest dilluns es va celebrar el ple del mes de febrer, un ple que podríem qualificar d'exòtic. En primer lloc, cal dir que a les dotze de la nit encara estàvem asseguts a les cadires i si bé això no és la primera vegada que passa, en aquesta ocasió al final tot van ser corredisses i els precs i les preguntes de l'oposició no es van respondre per considerar que ja no era hora.

Cal dir que ja vam començar amb l'aprovació de l'agermanament amb La Haba, que es va allargar més de mitja hora, però tot sigui per a bé! Després venien les mocions, 14 en aquest cas, que no són poques. D'elles se'n van aprovar cinc per unanimitat, una es va deixar per un altra ocasió i les altres van tenir les seves discussions. Però potser el més rellevant de la nit va ser que dues de les mocions, una presentada per ERC-MES i l'altra per ICV-EUiA i ERC-MES, van ser aprovades amb els vots en contra de l'equip de govern. Convergència no va voler donar suport a la sol·licitud de convocar de forma immediata el Pacte per la Nit -quan ells mateixos ja van fer arribar la convocatòria uns dies abans-, ni a facilitar informació sobre el projecte Grau-Garriga previst, sembla, a Can Quitèria. Pot semblar estranya aquesta decisió, però així és com va anar. Nosaltres demanàvem els arguments i els objectius d'aquesta decisió, els informes de viabilitat d'aquest nou projecte, com es farà la cessió de l'obra, etc. I l'equip de govern van interpretar que això és anar contra el projecte. Cadascú que en tregui les conclusions que cregui oportunes.

Així doncs, van votar en contra de convocar una trobada que ja està convocada i en contra d'explicar als grups de l'oposició un dels plans culturals més ambiciosos i que pot tenir una gran transcendència per la ciutat. Olé tu!

Però potser més estrany encara van resultar algunes intervencions. L'alcaldessa ens va avisar 'que podíem anar presentant mocions que això no impediria que ella seguis fent decrets d'alcaldia'. Ens vàrem quedar de pasta de moniato, com si una cosa fos incompatible amb l'altra. Una tinent d'alcalde va dir a un regidor de l'oposició que 'ja li agradaria veure'l en el seu lloc per veure com ho faria'. En això crec que el regidor hi podria estar d'acord, però de moment és ella qui governa i ell qui està a l'oposició.

Només per acabar, m'agradaria dir que a les onze de la nit encara discutíem mocions, la qual cosa estaria de primera si tot allò que s'aprova es complís i es portés a la pràctica. En l'hora restant ens vam polir la resta de punts de l'ordre del dia, de pressa, corrents i sense matisos.

ROSER CASAMITJANA és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.