No reconec aquesta Europa


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 18/mar/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 7 de març, els caps d'Estat i de govern de la Unió Europea van arribar a un principi d'acord per posar en marxa un programa per deportar a Turquia a totes persones migrants - incloses les demandants d'asil sirianes i de qualsevol altra nacionalitat-, que arribessin a la Unió Europea a través d'aquest país, a canvi que els Estats de la Unió resituessin un nombre equivalent de persones refugiades sirianes assentades ja a Turquia, i d'altres mesures econòmiques i polítiques a favor de l'Estat turc.

En cas de confirmar-se aquest pacte, la Unió Europea no estaria respectant els convenis internacionals sobre dret internacional d'asil. I estaríem assistint, a més, al procés de deconstrucció de la Unió Europea. No reconec aquesta Europa i crec que no es pot fer un acord d'interessos amb Turquia utilitzant els drets de les persones refugiades i migrants com a moneda de canvi.

És inadmissible. Els caps d'Estat i de govern de la Unió Europea, davant la crisi més greu que vivim des de la Segona Guerra Mundial, han signat un preacord immoral i de dubtosa legalitat que, de confirmar-se, contravé clarament el dret d'asil i múltiples convenis internacionals sobre drets humans.

Crec en una Europa que faci bandera dels drets humans, que defensi un progrés social basat en la justícia i la solidaritat. No vull viure en una fortalesa europea, racista i capdavantera de la desigualtat. Només espero que el sentit comú i la defensa dels valors universals que són els drets humans s’imposin a la barbàrie.

RAMON GUTIÉRREZ és regidor d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.