Infant actiu, adult saludable


  • Comparteix:

eloi.rovira

Eloi Rovira


Publicat: el 21/mar/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El títol d'aquest article ja parla per si sol, però és que fa només uns dies que vàrem anunciar que Sant Cugat serà seu del Dia Mundial de l'Activitat Física (@DiaMundialAF16) el 6 d'abril, gràcies al departament de Salut i a la direcció general de l'Esport de la Generalitat. Aquest és l'eslògan central de la campanya per promoure l'activitat física entre els més joves i adults.

L'esport i l'activitat física són molt presents al nostre municipi i els percentatges de pràctica esportiva, en totes les seves modalitats, és dels més elevats de tot el país, però en podem ser més. Són milers els nens i les nenes que fan esport a la ciutat, així com joves, adults i gent gran. Una ciutat que viu l'esport és una ciutat viva, saludable, participativa i positiva. I podem assegurar que aquests adjectius es poden identificar clarament a la ciutat de Sant Cugat.

No descobriré res de nou amb aquestes paraules, no és la meva intenció. Que l'esport i l'activitat física són beneficiosos per la salut ho sabem tots i totes. La llista de beneficis són múltiples i poden ser físics, fisiològics o psíquics. Alliberament d'estrès, tensions, angoixes, així com prevenció de malalties coronaries, hipertensió, diabetis, etc., les podem trobar en aquesta llarga llista.

Doncs, si ja ho sabem i en som conscients, posem-nos-hi! Segur que molts i moltes de vosaltres ja en feu, però segur que teniu al vostre voltant algun amic o amiga, parent, fill o filla, company/a que encara dubte o no sap per on començar. Nosaltres podem ser motor de canvi, podem engrescar-los a fer salut amb l'esport i l'activitat física! I què millor que ajudar els i les que més ens importen?

A més a més, no hi ha excuses! Sant Cugat, com en molts aspectes, és una ciutat d'oportunitats, i tots i totes podem trobar el nostre espai on desenvolupar aquestes activitats tan bones per la nostra salut. N'hi ha per a tots els gustos! L'oferta pública de l'Ajuntament és molt àmplia, hi ha activitats infants i joves, i també per adults i gent gran. L'oferta privada és diversa i de qualitat, els clubs i entitats, així com els operadors de fitness, els grups de 'workout' o aire lliure, ofereixen centenars de possibilitats per a tothom.

Però no acaba aquí, els horaris o espais nos són excusa tampoc. La ciutat ofereix un entorn de qualitat difícil de trobar a qualsevol altra ciutat metropolitana. El parc de Collserola, els parcs i jardins de la ciutat, molt ben equipats, ofereixen un espai únic i inesgotable per realitzar diferents itineraris esportius.

Així, doncs, si voleu fer bé a una persona propera, animeu-la a fer activitat física! Caminar, nedar, anar amb bicicleta, córrer, el que sigui, però movem-nos! Ens ajudarà amb la salut, serem més optimistes, i descobrirem una manera nova de relacionar-nos amb nosaltres mateixos, la nostra ciutat i els i les nostres conciutadans.

ELOI ROVIRA és regidor d'Esports



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.