La dinamització del barri del Monestir


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 8/abr/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El procés participatiu que s'ha obert recentment per elaborar el pla de millora del barri de Monestir de Sant Cugat, gràcies a una moció conjunta de Convergència i Esquerra, és molt engrescador, perquè ofereix una cosa que no sovinteja, que és permetre que el veïnat decideixi com vol que sigui el seu barri en la pròxima dècada. Serà una oportunitat excepcional per esmenar el dèficit d'infraestructures que arrossega aquesta zona de la ciutat.

En aquest procés, que s'allargarà fins al mes de novembre d'enguany, la gent podrà presentar-hi propostes de tota mena, especialment les relacionades amb la mobilitat, els equipaments, el comerç, l'espai públic o l'habitatge, però també sobre qüestions que, tot i tenir incidència en el dia a dia del barri, poden passar més desapercebudes. És ben segur que hi ha petites problemàtiques que, pel fet d'afectar un nombre reduït de gent, queden eclipsades per altres de més grans, però que també tenen la seva importància. Ara és l'hora, doncs, d'exposar-les, de parlar-ne i d'introduir-hi les millores pertinents.

Jo crec que vuit mesos és un temps prou ampli perquè tothom se n'assabenti i pugui dir-hi la seva. És probable que algú pensi que el barri del Monestir-Sant Francesc, pel fet d'incloure bona part del centre de la ciutat, és el més ben servit, cosa que en certa manera és certa i té alguns avantatges, però també té inconvenients que li són inherents. La transformació de Sant Cugat, de poble a ciutat, amb un creixement demogràfic espectacular en molt pocs anys, que ens situa al llindar dels 90.000 habitants, té unes servituds de trànsit rodat i de sorolls urbans que incideixen inevitablement en la vida dels veïns del centre neuràlgic i del seu entorn. El Pla d'Estratègies Urbanes, per tant, pretén que es produeixi una pluja d'idees i d'aportacions individuals o col·lectives gràcies a les quals tothom pugui sentir-se útil i orgullós d'haver contribuït a l'enriquiment de la vida social del seu barri.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.