La CiUtat dormitori també s'imposa la nit de Nadal


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 14/abr/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'Ajuntament ha obert un expedient sancionador al bar Baobab per obrir la nit de Nadal fora de l'horari permès. La notícia la coneixíem aquest dimarts gràcies a Cugat.cat. Deixant de banda consideracions administratives -encara no en tinc prou informació i no he tingut accés a l'expedient- sorprèn que un establiment arrelat a la ciutat, que fa 27 anys que va obrir i que des d'aleshores sempre ha treballat la nit de Nadal enguany hagi estat sancionat. D'altra banda, el bar musical la Bohemia va tancar les seves portes el 26 de desembre, ho feia per decisió del govern municipal després de 24 anys obert. Sembla que per Convergència un negoci com aquest és inviable al centre de la ciutat. I se n'ha sortit, amb el tancament de la Bohemia ja no queda cap bar musical obert al centre de Sant Cugat.

La festa al Baobab s'ha convertit en una tradició per al jovent (i no només per al jovent) durant la nit de Nadal. Una activitat que representa un punt de trobada al centre de Sant Cugat en una nit de celebració per a gairebé tota la població. Em nego a creure que vivim en una ciutat en què ni tan sols per la nit de Nadal, quan tothom és de festa, s'ofereixi una programació apta per als i les joves. Què hem de fer els joves? Si s'obliga al Baobab a tancar a les onze, si la Bohemia ja ha tancat? Tanta nosa fem?

I no només parlem del jovent, el Baobab va obrir molt més enllà de l'horari permès, les onze de la nit. Però potser justament aquest és el problema. Què ens ha passat? En què s'està convertint Sant Cugat si la nit de Nadal els bars han de tancar a les onze de la nit? De debò aquesta és la ciutat que volem? Ara el cas afecta el Baobab però demà pot afectar més gent per coses més simples. La possible sanció al Baobab és un precedent perillós i va en la línia contrària del que, al meu entendre, l'Ajuntament ha de fer. Potser l'Ajuntament també ha de promoure festes populars en dates assenyalades en lloc de penalitzar-les. Donem vida i espais a tothom que sense fer mal a ningú vol gaudir d'una data assenyalada.

Penso que l'única cosa que s'aconseguirà multant o penalitzant al Baobab és carregar-se un altre tret identitari més de Sant Cugat. De mica en mica, Convergència va matant totes les iniciatives que vitalitzen i humanitzen Sant Cugat, especialment si són en l'horari en què la 'gent de bé'ja hauria de ser dormint. Iniciatives, moltes de les quals de caire popular, que apleguen molta gent i fan de Sant Cugat molt més que la CiUtat dormitori que les persones que ens governen ens intenten imposar.

Ha estat un Nadal trist per a totes aquelles persones que creiem en un model de ciutat viu i participatiu que no n'expulsi el seu jovent, un col·lectiu que representa una quarta part de la població santcugatenca. Estic convençut que la majoria de veïnes i veïns del centre de la ciutat hi viuen, justament, perquè és el centre neuràlgic de la ciutat, la màxima expressió de la seva vitalitat; i ho és també de nit, i també per al jovent. Respectar el descans del veïnat, quelcom raonable, no pot ni ha de voler dir que durant la nit el centre de Sant Cugat esdevingui un cementiri. Tanmateix, sembla que la CiUtat dormitori també s'imposa la nit de Nadal

ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.