Sant Jordi


  • Comparteix:

alvaro.benejam

Álvaro Benejam


Publicat: el 24/abr/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un any més celebrem la nostra festa més emblemàtica, Sant Jordi. El patró de Catalunya, una vegada més, ens treu als carrers i a les places a tots els catalans per gaudir de la nostra primavera mediterrània i d'una de les tradicions més arrelades i esteses de la cultura catalana i espanyola.

Aquesta festa ens recorda les nostres arrels, allò que som. Era el segle XV quan el rei Juan II va instaurar oficialment el patronatge de Sant Jordi en tots els territoris de la Corona d'Aragó. Però aquesta festa tan nostra ens agermana culturalment no només amb l'Aragó, sinó amb Castella (és patró també de Castella i Lleó) i amb centenars de ciutats de tota Espanya.

Tota la cultura que floreix entorn la festa de Sant Jordi ha configurat la nostra manera de ser i de pensar. Un bagatge cultural que ens agermana a la resta de pobles d'Espanya i que al llarg de la història ha donat com a fruit un abundant reguitzell de cultura popular. La nostra cultura popular, la nostra autèntica identitat!, que ha estat reconeguda universalment a 'El Quixot', l'obra mestra de Miguel de Cervantes, que destil·la l'essència de Sant Jordi en totes les seves pàgines amb valors d'abnegació, noblesa, entrega, generositat i esforç.

La festa que ens singularitza, que ens identifica, és alhora la que ens uneix i agermana amb la resta d'Espanya i la que ha despertat l'admiració del món sencer al llarg dels segles.

Álvaro Benejam és portaveu del PP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.