Veïns i veïnes: ressituar el debat


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 26/abr/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ahir vam reprendre (cinc anys més tard) els grups de treball sobre el que en el seu moment va fer emergir el Pacte per la Nit. Aquest pacte, un document elaborat el 2011 entre Ajuntament, veïns i entitats i moviments de la ciutat, establia uns usos, uns horaris i unes particularitats a l'espai que envolta el Monestir i el centre de Sant Cugat.

El que se'ns va presentar ahir era la reunió sobre les activitats al carrer, sobre els horaris de concerts i altres dinàmiques i l'ús de places i racons del centre que se'n feia. Passant per alt la intenció sobrerepresentativa d'un grup de veïns (meus) del centre, em centraré en la dualitat: festa i soroll contra descans.

Sant Cugat no pot acollir la festa i l'activitat sonora que comporta al centre de la ciutat. No està preparada per això i ens comporta no poder gaudir ni del nostre espai ni del descans que volem. No parlaré tampoc gaire del fet de muntar sidrals al costat d'un edifici, el Monestir, que comença a patir prou degradació com per pressionar-lo amb actes sonors passats de voltes.

Què pertoca doncs? Deixar de fer festa? No. Cal tenir l'espai al centre per aitals contubernis. Cal una sala polivalent, un espai públic on la ciutadania tinguem un accés lliure a la cultura que contínuament té problemes per expressar-se. La volem al centre, ben parida i amb un ús i gestió participatiu. Si no, ens obliguem a debats on la llei, la del nostre Parlament, té la darrera paraula i només se'ns deixa la via de la contracultura: sonar al carrer, ballar al carrer, gaudir al carrer. I sense mesura. I ens disgustarà a tots per igual.

NACHO FERRER és codirector de 'NiTrad' de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.