En defensa de la civilització


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 28/abr/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Passat Sant Jordi, dia de generositats, que en mi genera un feliç sentiment de pertinença a la part civilitzada de la humanitat, aprofito l'eufòria bonhomista que m'envaeix per abordar positivament la celebració del Primer de Maig, Dia Internacional del Treball.

I és que com a societat, i pel que fa al món del treball, estem fent moltes coses bé. Millor del que alguns s'esperaven però com sempre amb molt de camí per recórrer i refer. Parem compte que, socialment, ja caminem cap a un nou model de condicions laborals, basat en la justícia social i el treball decent. Doncs no és sinó aquest l'horitzó civilitzat on volem que ens dugui la nova República.

No sóc de grans disquisicions teòriques, així que ho exemplificaré amb el cas santcugatenc que més sona darrerament: l'anunci per part de Delphi de la voluntat de tancar la planta de Sant Cugat a finals d'any. Un cop coneguda la noticia i vist el que ha anat passant els darrers mesos, trobo que s'han fet moltes coses ben fetes:

Començant pel comitè d'empresa i els propis treballadors que han actuat i actuen propositivament;

El consistori, govern i oposició, que han fet pinya per evitar possibles especulacions urbanístiques i s'han posicionat a favor de la reindustrialització de la planta.

La Generalitat, que s'ha arremangat i bolcat a trobar possibles interessats a mantenir l'activitat industrial.

Fins i tot la pròpia empresa, que ha dit que cedirà els actius per facilitar la reindustrialització.

I malgrat és evident que hi ha decisions que més valdria que no s'haguessin pres (com la presentació de l'ERO enmig de les negociacions) tot em fa pensar que queda temps per trobar-hi solucions civilitzades.

Cal, però, que es prenguin noves decisions i que aquestes segueixin anant en la direcció de l'objectiu comú: la reindustrialització, entesa com el manteniment de l'activitat i dels llocs de treball de caire industrial. Esperem doncs, nous terminis per a la negociació per part de l'empresa, una bona proposta d'establiment per part del consistori i l'aposta de les noves empreses d'aprofitar el 'know how' del conjunt de treballadors actuals.

El primer de maig, tornarem a defensar el treball digne per a tothom, tornarem a defensar la civilització.

ORIOL CISTERÓ és president d'ERC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.