Sobre deslleialtats i zones verdes


  • Comparteix:

joan.barba

Joan Barba


Publicat: el 29/abr/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies s'està parlant molt del recurs que alguns partits polítics de Sant Cugat i algunes associacions de veïns i veïnes de Valldoreix han interposat contra l'Ajuntament de Sant Cugat. La motivació de tot plegat no té gaire a veure amb deslleialtats institucionals sinó amb el fet que molts de nosaltres creiem que hi ha irregularitats en l'aplicació de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) amb relació a l'establiment de les zones verdes al nostre municipi.

És ben sabut per tothom que el tema de les zones verdes és un 'marrón', fruit del disseny del Pla General Metropolità de 1976 i que ara ens toca resoldre. Més ben dit, ja fa anys que l’hauríem d’haver resolt tal com marcava la llei. Però les administracions, i concretament el nostre ajuntament que és un dels més afectats, ha aplicat allò de 'qui dia passa, any empeny' i així és com hem arribat fins aquí, que ens toca pagar un dineral. La càrrega econòmica que el tema de les zones verdes té pel nostre ajuntament és molt gran. En l’últim debat de pressupostos municipals ja vam denunciar que teníem un pressupost segrestat pel pagament de les expropiacions de les zones verdes, que en aquest curs tenia una reserva de fins a set milions d’euros.

I amb aquest tema ja sorgeix el primer desacord amb l’equip de govern ja que, segons ells, estem parlant de 92 milions d’euros mentre que les dades del mateix planejament aprovat ens diuen que se’n pot anar tot plegat als 35 milions. En qualsevol cas, ens sembla molt raonable que s’intentin buscar alternatives per evitar aquesta brutal despesa. I aquí és on sorgeixen les discrepàncies més serioses de com s’han fet les coses.

No estem d’acord amb el planejament de Can Cabassa, suspès temporalment, perquè agrupa un excés d'habitatge protegit i perquè els veïns i veïnes s’han queixat i han interposat un recurs contenciós.

No ens sembla equilibrat el pagament de les zones verdes de les rieres de Valldoreix entre les finques edificades i les que no ho estan.

No entenem per què es van adquirir alguns terrenys de Can Busquets (per valor de 2,5 milions d’euros) que no eren necessaris per resoldre el problema.

Tampoc no veiem clar els successius traspassos que s’han fet de Can Monmany, alliberant del pagament d’unes càrregues als actuals propietaris i fent-ne responsable l’EMD que finalment és qui pagarà el 'pastel'.

I, per últim, ens queda l’embolic de l’estació de Valldoreix, en què l’EMD cedeix la gestió de terreny a l’Ajuntament de Sant Cugat a canvi de gairebé res i sense aclarir què passarà amb l’actual aparcament ni amb els voltants.

Som conscients que el problema és complex, que requereix de molt bon fer i encara més bon consens i pensem que tot això ha faltat. Aquests són els motius pels quals hem arribat fins aquí.

JOAN BARBA és membre d'ICV, arquitecte i veí de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.