Fiscalitat injusta = desigualtat extrema


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 4/mai/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Amb aquest lema es va inaugurar dilluns a la Casa de Cultura l'exposició que el Grup d'Acció Ciutadana d'Oxfam Intermon portarà de forma itinerant per diferents espais públics i privats (escoles) de la nostra ciutat en els propers mesos. Durant aquesta setmana es pot veure al vestíbul de la Casa de Cultura.

L'acte inaugural va anar a càrrec de la tinenta d'Alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, comptant amb la presència d'algun altre membre del consistori i d'amics i simpatitzants.

Aquesta exposició pretén denunciar la desigualtat existent al món, com una de les principals causes de la pobresa. Les corrosives conseqüències de la desigualtat extrema afecten ja a tothom, però el seu impacte és encara més gran en les persones més pobres i en les més vulnerables, ja que redueix la seva esperança de vida i els priva dels seus drets més bàsics com l'accés a l'aigua, a l'atenció sanitària o a una educació de qualitat.

També denunciem que els governs poden començar a reduir la desigualtat canviant les polítiques públiques i regulacions que han donat lloc a l'actual explosió de desigualtat, i prioritzant una major redistribució dels recursos.

Cal incorporar reformes fiscals per millorar la progressivitat i l'equitat. Els governs han de garantir que la càrrega fiscal es distribueixi de forma justa, i que paguin més els qui més tenen.

És fonamental que s'articuli una reforma del sistema fiscal internacional que posi fi a les incoherències i buits legals entre legislacions nacionals. L'evasió i elusió fiscal de les multinacionals i dels més rics suposen pèrdues potencials de centenars de milers d'euros que s'escapen de les arques públiques a tot el món, fet que mina la capacitat d'actuar a través de pressupostos nacionals enfocats cap a una major inversió social.

Us recomano que no tingueu mandra i us apropeu a la Casa de Cultura i podreu veure de forma més gràfica i amb més detall alguns dels conceptes que aquí us he exposat.

'Ja és temps de resituar el tema de la desigualtat al centre d'anàlisi econòmica'.
Thomas Piketty (1971- Economista francès)

TON MARIMON és responsable de comunicació del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'OXFAM INTERMON



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.