Una oportunitat per créixer, uns ajuts per sobreviure


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 14/mai/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Recentment, en el marc de les visites que els socialistes estem realitzant a les entitats de caràcter social a Sant Cugat, hem pogut conèixer la realitat i el treball de la Fundació Federica Cerdà i d'actualitzar les dades de Càritas. La primera tot just ara fa cinc anys, l'altra enguany en fa cinquanta. No tenen res a veure en el sentit material, ni els seu volum de repercussió a la societat i a la nostra ciutat, excepte la voluntat de posar el seu gra de sorra per millorar la vida als altres.

Poder aprofundir en les tasques que realitzen, els detalls que t'expliquen les persones que hi treballen directament, les ganes i passió que hi posen, denota que hi ha un voluntarisme i una capacitat de donar-se. Malauradament, aprofundir en la feina d'aquestes entitats evidencia les mancances de la nostra societat.

Càritas arribant cada cop més lluny amb una pila de programes adreçats a la millora de les condicions, ajudant al desenvolupament i a les necessitats bàsiques dels més desfavorits: aliments, treball, ajut, formació, habitatge, assistència... La Fundación Federica Cerdà ajuda al desenvolupament de nens i joves, que per diverses causes, pateixen algun tipus de discapacitat per poder millorar la seva qualitat de vida i de les seves famílies, aconseguint una millora en les activitats diàries, fomentant la seva independència mitjançant la teràpia amb cavalls (hipoteràpia).

És evident que ambdues entitats cerquen afavorir la inclusió social i enriquir l'autoestima, i fan una immensa tasca cobrint espais que l'administració deixa 'buits', i aquesta és la denúncia social. No tan perquè hi hagi persones i entitats que ajudin, sinó perquè a vegades es dóna el missatge que l'administració (l'Estat, la Generalitat o els ajuntaments) ja els va bé que hi hagi aquest tipus d'entitats, els surt més econòmic i logísticament i operativament no els comporta cap problema d'organització.

Els ajuts a mode de subvenció o ajuts (mai suficients) amaguen la realitat d'una administració que no és capaç de teixir els mecanismes necessaris per garantir el benestar de les persones, cadascú amb el seu grau de dificultat, ni per qüestions econòmiques ni per qüestions socials.

Conèixer de primera mà aquestes entitats és la nostra obligació, ens obre els ulls i ens situa en la premissa que ens queda tan per fer. Ens obliga a repensar les coses que es fan i s'ofereixen a la societat per a la seva millora. Podem estar agraïts per la tasca que fan i cal seguir possibilitant-la, mentre des de les administracions no siguem capaços de garantir aquesta solidaritat. Cal que continuïn desenvolupant les seves tasques, mentre no repensem com avancem d'una societat assistencialista a una societat on s'ofereixi la vertadera igualtat d'oportunitats.

Pere Soler és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.