Ocupació: grans reptes, encara


  • Comparteix:

carles.brugarolas

Carles Brugarolas


Publicat: el 17/mai/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat és un cas únic. Des de l'inici de la crisi ha passat de 46.000 a quasi 60.000 llocs de treball vius a la ciutat i el nombre d'empreses ha crescut prop d'un 20%. No obstant això, en el mateix període el nombre de persones aturades ha passat de poc més de 1.800 a estar per sobre de les 3.000 (després d'haver arribat a superar les 4.400!). Una lectura fugaç d'aquestes dades ens ha de portar necessàriament a algunes conclusions.

Primera: evidentment no som una illa ni un mercat laboral en nosaltres mateixos. Per molt bé que vagi Sant Cugat és evident que cal que la resta també vagin bé. Per això hem de cooperar amb l'entorn i és tan important que treballem colze a colze amb les nostres ciutats veïnes.

Segona: per molt bé que vagin les coses hi ha un nombre important de persones que troben dificultats molt importants per inserir-se i per fer-ho en bones condicions. Cal posar recursos sobre la taula per pal·liar les fallides del mercat, com en qualsevol altra matèria. Cal intensificar els esforços, malgrat que les dades podrien indicar el contrari.

Tercera: anem pel bon camí però no estem satisfets. Volem accelerar la millora. I no deixem de constatar que si Sant Cugat va bé és en bona part perquè aquesta ciutat té un model clar, que s'entén, el té des de fa molts anys i és compartit.

Tenim grans oportunitats i reptes enormes. Volem ser la ciutat econòmicament i empresarial més potent per fer entre tothom la societat més justa. I el que compta és que ho seguim fent entre tothom: cooperant, no deixant ningú enrere i protegint i millorant un model que és clarament d'èxit.

CARLES BRUGAROLAS és tinent d'alcalde d'Economia



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.