És aquesta la participació que volem?


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 20/mai/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La participació ciutadana va ser la proposta estrella de la majoria dels programes electorals dels grups polítics que ens presentàvem a les eleccions municipals. Tots els grups consideràvem que calia escoltar més la ciutadania abans de prendre decisions que l'afectaven. El que potser no quedava tan clar és com i de quina manera s'havia de portar a terme aquesta participació: a qui es cridava per ser-hi, quins projectes eren susceptibles de discutir-se, qui els podia presentar, si les decisions dels òrgans de participació eren vinculants o no servien per res i un llarg etcètera.

Doncs bé, ens hem posat mans a l'obra i s'han obert un bé de Déu de processos, alguns amb més bon peu que d'altres, pel que sembla. Perquè no és el mateix plantejar als veïns i veïnes de les Planes com volen cobrir les pistes esportives -tot sabent d'antuvi que les volen cobrir- que plantejar un canvi d'un Pla de Millora Uurbana a Can Cabassa -tot sabent que els veïns i veïnes no en volen ni sentir a parlar-. O presentar un projecte per solucionar el desgavell del Torrent d'en Xoriguer a un veïnat escèptic. I a la vista del poc èxit, deixar-ho per un altre dia, sense donar una data i sense aclarir què s'oferirà de nou.

Moltes no ens hem cansat de dir que la participació requereix temps, paciència i molta informació. No podem pensar que resoldrem amb quatre reunions temes complexos i que el procés de participació consisteix a fer que la ciutadania doni el vistiplau als projectes que fa el govern.

Això no va així i crec que hem de ser molt curosos per no decebre més el personal.

ROSER CASAMITJANTA és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.