Sobren les ganes, falten espais?


  • Comparteix:

cecilia.aranda

Cecília Aranda


Publicat: el 26/mai/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Diumenge esplais i caus de Barcelona i el Vallès es van trobar al Parc de la Ciutadella de Barcelona per reivindicar locals dignes on realitzar les seves activitats. Desafortunadament, Sant Cugat no és cap excepció en aquest problema.

L'esplai Pica-Roca celebrava dissabte en una jornada plena d'activitats amb molta afluència els seus 30 anys. 30 anys en el que han anat saltant d'un local a un altre, demanant-ne un que s'adeqüés a les seves necessitats, sense èxit. L'Aplec Jove, plataforma de joves i entitats, amb la seva campanya #RecuremEspais també reivindica equipaments municipals de i per a les joves.

Veient el panorama, algú pensaria que Sant Cugat pateix un greu problema de manca d'espais en desús o potencialment útils per aquests fins. Però no és així. Edificis com els de la Villa Felisa o Can Quitèria serien ideals per a acollir entitats i projectes juvenils amb necessitats específiques. Fins i tot comptaven amb una subvenció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per a la seva rehabilitació. Però finalment es va decidir fer-hi els museus de les matemàtiques (finalment Villa Felisa serà la nova seu de l'Ateneu) i el de l'art tèxtil.

Quantes plataformes, entitats o col·lectius van fer campanyes i actes demanant que es fes si us plau un museu de l'art tèxtil a Sant Cugat? Ja us ho dic jo, cap ni una. Tot i així, sembla que hi hagi una oposició fantasma a que projectes plens d'energia i ganes com els que realitzen esplais i altres entitats i organitzacions juvenils gaudeixin d'un espai digne.

Com van dir les monitores de l'esplai Pica Roca en el seu manifest, 'ens sobren les ganes i l'il·lusió', però falten espais. Falten? Jo crec que no. Recuperem els espais morts de Sant Cugat! Que les traves no ens aturin!

CECÍLIA ARANDA és membre d'Arran



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.