Canvi de model?


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 28/mai/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat, s'ha celebrat molt el doblet del Barça, el segon de consecutiu del Luis Enrique, cosa que ens alegra, però em fa por que el model es canviï. Que es passi d'aquell Barça de la pedrera (Xavi, Puyol, Iniesta, Piqué, Pedro, Busquets, Valdés, Bojan...) a un Barça d'estrelles mundials, ple d'estrangers (Neymar, Suárez, Arda...). Em fa por que es perdi el mig del camp, que es pedi l'horitzontalitat, el control, els 'rondos' i la triangulació.

Per damunt de tot, però, em fa por perdre els valors d'aquell Barça del Guardiola, que de l'esforç i del treball es passi a un model basat en la qualitat i prou, que aquest respecte deixi pas a jugadors que mosseguen, que llencen botes i que fan piscines i xulegen davant de l'adversari.

No vull que el model del joc espectacular, vistós, maco, divertit i entretingut deixi pas a un futbol fosc, avorrit i resultadista. Que no només ens dediquem a mirar el mercat, intentar fitxar per cobrir forats i per obtenir títols i prou, sense tenir en compte el planter i el futur de la base. Ni que de les samarretes amb el lema 'El futbol et torna el que li dónes' es passi al lema fatxenda 'S'ha demostrat'.

DANIEL RUIZ-TRILLO és professor de català



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.