3.184.914 passos


  • Comparteix:

susanna.pellicer

Susanna Pellicer


Publicat: el 30/mai/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No sé si us passa com a mi que dia darrere dia em pregunto el perquè del drama dels refugiats a l'Europa actual. Ens estiguem acostumant a veure les tràgiques notícies que passen pel món i aquestes a pocs quilòmetres de casa nostra? No em vull tornar insensible.

La part positiva (si és que n'hi ha alguna!) és que durant aquest temps moltes persones mostren la seva vessant més solidària i estan organitzant a Sant Cugat actes solidaris per poder enviar diners a les ONG, han fet xerrades, recollides de materials, actes reivindicatius, manifestos, mocions al ple municipal, grups de voluntaris que van als camps per ajudar...

Per tant, a la pregunta que ens fèiem fa alguns mesos sobre si podem fer alguna cosa des de Sant Cugat per aquesta crisi, ja l'estem responent entre tots. Per la part que li toca, des de l'Ajuntament estem treballant conjuntament amb la Generalitat i el Fons Català de Cooperació per oferir recursos a les persones que esperem puguin arribar aviat. Hem fet ajuts econòmics a diferents organitzacions que estan treballant en el terreny, hem coorganitzat també xerrades, documentals...

I ara una nova proposta: convoquem tothom a venir a participar en els actes del dia Internacional de les Persones Refugiades, dissabte dia 11 de juny, de sis de la tarda a nou del vespre a la plaça d'Octavià. No serà una festa, ni un 'divertimento'. Serà un espai per demostrar la nostra sensibilitat i denúncia en tot aquest tema. Durant aquell cap de setmana diferents entitats organitzaran actes. Jo us convido a fer un pas per a les persones refugiades. Es tracta de simbolitzar la distància que ens separa de Damasc, concretament 3.184.914 passos. Cada persona podrà agafar un adhesiu en forma de peu i escriure un desig per a les persones refugiades, i els posarem a terra simbolitzant així la ruta de fugida sobre un mapa del Mediterrani pintat a terra. Et convido a posar-hi el teu peu!

Susanna Pellicer és tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.