El benestar


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 11/jun/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat, per sort, no hi ha tants pisos buits com a Barcelona o en altres capitals, però també patim els problemes de la manca de benestar: dipòsits bancaris, igualtat de gènere...

El govern espanyol -malgrat estar en funcions- del PP ha enviat, envia i continuarà enviant als tribunals totes les lleis catalanes que no els agraden, o bé que no volen que les legisli la Generalitat, no fos cas que semblés massa autònoma, com si fos una Comunitat Autònoma (sic). La conseqüència d'això és que 30 lleis del Parlament estan parcialment -o total- suspeses, entre les quals destaquen la de la lluita contra la pobresa energètica, la de la igualtat entre home i dona i la dels horaris comercials.

Ara ja no podem demanar un impost als dipòsits bancaris o als pisos buits, cosa que ens perjudica a tots. Ara bé, la justa reclamació dels drets socials -començant pel dret a sostre- ha de ser pacífica i democràtica. Però això són figues d'un altre paner.

DANIEL RUIZ-TRILLO és professor de català



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.