Dels pressupostos participatius al moment del país


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 9/jun/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La veritat és que no tinc previst entrar en polèmiques (cercades) amb el regidor del PSC al voltant dels pressupostos participatius. Malgrat que ha acusat ERC-MES de vetar (sic) les propostes del PSC, cal oblidar un debat teatral que l'únic que està fent és allunyar el focus de la notícia del veritablement important, que com tots sabem és que per primera vegada a la història la ciutadania tindrà la possibilitat de proposar projectes que vinguin acompanyats de pressupost.

Evidentment ERC-MES ni veta (ni pot fer-ho) ni ho pretén, simplement diu que els pressupostos participatius són destinats a les propostes de la ciutadania i no dels grups polítics amb representació municipal i per això no presentem cap proposta. Aquesta, també, va ser la posició de sis dels set partits dels consistori i totes les persones i representants d'entitats que van expressar la seva opinió, i tots vol dir tots. També val a dir que tots els membres dels consell (per no desviar el debat i ja que estaven fetes) donàvem suport a la proposta del regidor de Participació Ciutadana que (aquest any) les propostes presentades pel PSC es debatessin com les altres propostes. A vegades surt més rendible emetre comunicats, cercar un enemic extern, amplificar o repetir un missatge fins l'extenuació que no pas reconèixer que quan tothom va al revés per l'autopista potser ets tu el que va en sentit contrari. Recomano fer una petita incursió en pressupostos participatius d'altres ciutats i potser veurem que a Sant Cugat no som 'tan raros' en deixar les propostes als veïns, recomano el projecte de Castellar del Vallès on l'alcalde i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental ho té força clar, Ah! I com tothom sap, no és d'ERC-MES.

Ahir va ser una dia estrany on els sentiments contraposats de milions de ciutadans es van desfermar. El no de la CUP a permetre la tramitació del pressupost, amb la conseqüent negociació per esmenes posterior, va fer que els grups que donen suport al govern es quedessin sense majoria parlamentària i amb la pròrroga dels pressupostos que va fer l'anterior govern. Les xarxes socials bullien i els retrets entre coneguts i saludats eren a l'ordre del dia. Com podeu entendre no comparteixo, en absolut, el decebedor posicionament de la CUP però tampoc determinats atacs hiperventilats.

Crec que el procés sobiranista o de creació d'un nou estat resta afeblit per aquesta situació, però no està mort . Se suposa que els diferents partits que conformen el Parlament són diferents i per tant tenen diferents maneres d'accedir a les decisions, un capteniment i prioritats diferents sobre aquest procés i, fins i tot, aspectes relacionats amb 'la pell' o prejudicis que condicionen les relacions.

Estem condemnats a continuar discutint, en política perden els que s'aixequen de la taula negociadora i els pactes solament es fan amb aquells que pensen diferent que tu. CDC, ERC, CUP i també MES, Demòcrates i independents tenen el deure polític d'esgotar totes les possibilitats d'acord i el setembre està a tocar.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.