La CUP o la revolució de la mediocritat


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluís Mont


Publicat: el 20/jun/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies que la CUP està en el centre de l'actualitat és un bon moment per fer alguna reflexió sobre el tema i més tenint en compte que no es presenta a les eleccions espanyoles i no se'm pot acusar de fer campanya. Molta gent els critica la seva actuació, però més enllà de si estan infiltrats pels serveis secrets espanyols per debilitar el procés, m'interessa més el que representen quant a la versió 2.0 de les ideologies filo-comunistes.

El fet que molta gent de classe mitjana amb segona residència, o si més no els seus fills, votessin una opció anticapitalista i antisistema, probablement té a veure amb una certa tendència humana a la autodestrucció. Quan es posa en marxa una revolució, la majoria no té clar l'endemà, però sobretot volen destruir el present i allò que representa, perquè no s'hi troben be, perquè el present no respon a la idea de com hauria de ser el món. Aquesta necessitat fortíssima de transformar el present i moure'ns cap un món ideal, cap una idea imaginada de com hauria de ser el món és una força motriu potentíssima d'origen genètic (jerarquia, territori) que més enllà de judicis morals ens ha portat on som com espècie. Com més lluny està el món ideal del nostre món imaginari, més agressiu i radical és el nostre comportament. El nostre cervell ens porta a una concepció moral (el bé i el mal) que governa els nostres actes, malgrat l'evidència que el bé i el mal no existeixen i que simplement són una eina de comportament del cervell.

Per mi, el que varen representar i segueixen representant els règims comunistes com la Rússia i la Xina, que són evolucions de l'imperialisme rus o xinès, hauria d'alertar de les conseqüències de la ideologia comunista/anarquista portada a les seves màximes conseqüències, però no, la cosa no va així. No deixa de sorprendre que persones amb un discurs mediocre, que van en samarreta al parlament resultin tan atractives, però és així. Què voleu fer-hi. En tot cas, en democràcia, la feina dels altres partits independentistes és competir amb la CUP i fer un discurs prou atractiu per aconseguir atraure un gruix prou gran d'electors. Tasca ben difícil de fer sense caure en el populisme depriment. L'alçada dels polítics i l'argumentari el marca el nivell de l'electorat, i no els polítics!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.