Sóc alternatiu, sóc excloent


  • Comparteix:

pere.casajoana

Pere Casajoana


Publicat: el 4/jul/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui a la bústia de casa he rebut aquest anònim:

Sóc alternatiu, sóc excloent, sóc diferent de tots vostès, que fan vida normal o treballen per Sant Cugat. Sóc així, me n'enorgulleixo i en faig bandera. Per això no em barrejo amb cap de vosaltres i organitzo tot d'activitats paral·leles acabades amb la paraula 'alternatiu'. Ara que estem de festa major n'és un bon exemple, i en fem una separats de la resta, no fos cas que ens haguéssim de relacionar amb gent que pensa diferent de nosaltres. Perquè tot el que fem o diem té una motivació fonamentada en la política. Un reguitzell de samarretes reivindicatives al meu armari m'ho recorda sovint. És un 'totum revolutum'.

Ens considerem compromesos políticament i social, com si fóssim només els únics i la resta de la societat no ho estigués ni fes res al respecte, però ens encanta repetir-ho. Sàpiguen que tot allò que fan vostès, com que no és el que volem nosaltres com a 'model de ciutat i país', no ens agrada i ho volem capgirar tot, però sense fer cap proposta. Bé, de tant en tant defensem que els okupes s'instal·lin.

Però no som tanta gent com es pugui pensar. Nosaltres ens refugiem en l'ampli eufemisme de les 'entitats', sense dir ben bé quines. Sempre ho etzibem així i sembla que tinguem una àmplia base social. Com si tothom de les entitats fos com nosaltres, però com qui les dirigeixen no ens desmenteixen públicament, parlem en el seu nom i en som els seus portaveus oficiosos.

No es confonguin, però. Nosaltres no correm darrera de cap pilota de qualsevol mida. No som pas competitius. Som col·laboratius. Però només entre nosaltres, és clar. Som endogàmics i només ens relacionem entre nosaltres. El millor de tot plegat és que l'Ajuntament ens deixa i paga tots els estris que els hi demanem, taules, cadires, escenaris, llums. Tenen una Comissió de la Via Pública que fem anar de corcoll: ho demanem gairebé tot sempre a la plaça d'Octavià, però ens resituen allà on consideren que farà compatible l'activitat cotidiana dels altres amb la nostra. I llavors quan no ens donen la raó, ens enfadem d'allò més.

'Si els joves ens poguéssim autogestionar' és un altre eufemisme per dir que uns pocs puguin fer allò que ens surti de la punta del nas, i a la resta, si no li agrada, que s'hi posi fulles. Continuarem demanant sales i més sales per a autogestionar-nos, però sapiguen que sempre serà pagat pels seus impostos. Malgrat tot, alguns dels nostres treballa 'a' o 'per' a l'Ajuntament, sort però que som antisistema, però està molt bé viure del sistema. És ser contradictori de mena.

A nosaltres ens encanta donar estopa a tot aquell que està en contra del nostre pensament. De fet, una colleta dels nostres es dedica a empastifar les parets de la ciutat i uns altres són molt graciosos organitzant el premi 'Botifler de l'Any' i en fem befa i escarni. Som d'allò més divertits, com quan el Gall del Monestir fa uns Carnestoltes va anomenar 'fills de puta' als regidors del govern, o bé per la festa major de l'any passat els Versots dels Diables es van alegrar públicament de l'ascens electoral de la CUP, o bé com aquesta setmana passada vam fer un comunicat enllaunat on les entitats criticàvem a l'Ajuntament, en plena celebració de la Festa Major, just abans del Paga-li Joan. Però ull, sempre des de l'anonimat, que no es sàpiga qui som. Suposo que l'alcaldessa, a hores d'ara, ja se'n deu haver adonat que les entitats no som les seves amigues.

En canvi, no acceptem la discrepància d'opinió. Si aquests paràgrafs no fossin escrits des de l'anonimat i el signés algú, per exemple, el Casajoana o d'altres convergents, amb la tírria que els hi tenim, els hi donaríem xarop de bastó a dojo per les xarxes socials. És el que té ser intolerant i no voler actuar en comunitat malgrat les discrepàncies. Diuen que la diversitat ens fara socialment més forts, però nosaltres a la nostra: La societat que volem, la nostra. El país que volem, el nostre. No hi ha marge ni pel pacte ni pel consens: som excloents.

PERE CASAJOANA és membre de CDC i exregidor



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.