Els 8,5 milions d'euros de Can Mates i les noves inversions esportives


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 7/jul/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En Contreras tenia raó. I mira que ho va dir en desenes d'articles al desaparegut diari 'Gran Sant Cugat'. Aquesta podria ser una de les conclusions dels 8,5 milions d'euros que va pagar l'Ajuntament de Sant Cugat (es a dir, vostès) per fer efectiva una sentència judicial sobre Can Matas (Boehringer i voltants) que declarava nul el planejament urbanístic.

No solament va ser en Contreras i altres propietaris. Des de mitjans dels anys 90, molts partits polítics advertien de la situació i ara, 20 anys després, li toca pagar a una altra generació de santcugatencs / -ques. Sobre aquest tema us he de dir que la història no ha acabat i el resultat del judici a l'exalcalde dels anys 80 i 90 per alteració de les normes urbanístiques serà un 'spin-off'.

Durant l'època de l'estampida urbanística a Sant Cugat, errors i operacions de l'administració local han fet perdre o moure milions d'euros, com per exemple la pèrdua de més de vuit milions d'euros en impostos no cobrats, el no-cobrament de contribucions urbanes per valor de 3 milions, les factures al calaix no pressupostades per valor de 3,5 milions a TMA, el no cobrament d'1,2 milions dels 'avions', la sentència ADIF i el cobrament de 15 milions d'amortitzacions de Sorea.

Darrere dels diners hi ha gestió positiva i negativa, i alguns dels aspectes que he destacat anteriorment poden ser tot el contrari d'una qualificació com 'el govern dels millors'. Certament, no tots els aspectes són imputables al govern actual, ni molt menys, però cal no oblidar les responsabilitats polítiques d'unes sigles que governen la ciutat des de fa gairebé 30 anys.

També les actuacions polítiques tenen resultats positius, i s'han de destacar i així ho volem fer, i en aquest sentit volem posar sobre la taula les inversions en inversió esportiva on 3,5 milions d'euros provinents de Diputació de Barcelona es destinaran a la millora d'equipaments esportius i culturals de la ciutat. En aquest sentit, ens sentim satisfets, i així volem traslladar a l'alcaldessa, per com s'està posant fil a l'agulla a l'arranjament de les pistes de Sant Francesc, la cobertura de la piscina del Parc Central i de la pista de Planes, aspectes que formen part de l'acord de pressupostos entre ERC-MES i el govern municipal.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.