No perdre més


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 19/jul/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Escric això enmig de la ràbia, el fàstic, l'odi i un munt de sentiments que em costa força contenir. Podria deixar-me anar perfectament i cosir un rere l'altre els mots més malsonants i els insults més profundament carregats d'ira, línia a línia, i fer-me fàcil desfogar-me. No ho faré perquè no vull.

Avui és 19 de juliol, fa 80 anys que els carrers de Barcelona van aturar el feixisme llamborda a llamborda. Ahir va ser 18, dia reconegut de 'el Alzamiento', quan l'exèrcit on hi havia el general Franco es va rebel·lar contra la República per salvar Espanya del comunisme i retornar-la a la fe cristiana. Ja es podrien haver reunit abans amb Déu al seu Regne, infinit i misericordiós, i deixar en pau a la resta.

Aquest dia, el 18, el cap de llista de VOX (partit del feixista Abascal) a Sant Cugat, Ignacio Garriga, ha fet un tweet on defensa la memòria dels seus avis que es van aixecar per defensar la fe cristiana un dia com ahir de fa 80 anys. No tenen prou amb guanyar la guerra, practicar un genocidi amb més de 100.000 desapareguts, les cunetes plenes de fosses comuns, un exili etern, instaurar un règim feixista, quedar impunes amb la democràcia i seguir manant i mamant poder per, a sobre, fer públic el seu reconeixement a un acte heroic com el de l'aixecament que va provocar la guerra contra la República. El seu reconeixement al feixisme. Ens el passen per la cara i a més es presenten a les eleccions. Són veïns nostres, eh? A la nostra ciutat, als nostres carrers. Amb aquella bandera. Són per aquí. Justificant el feixisme. Miserable.

Ràbia i misèria. Se'm fa un nus a la gola. He après a no pensar massa que hi ha un partit a l'Ajuntament fundat per franquistes, que no ha condemnat el règim franquista i que té tota llur estirp política i ideològica tacada amb l'àguila de Sant Joan. Però que en facin apologia, com TVE 2 programant un film de propaganda franquista el mateix 18 de juliol, que se'ns riguin a la cara i se'n defensin amb el respecte em violenta l'ànima. Em fa estrènyer els punys contra el cos i tensar les dents.

No vull respondre com realment voldria. No vull que la violència que el franquisme va emprar per matar-nos sigui la resposta a una actitud de conquesta, de victòria sobre l'enemic (nosaltres). No. La meva dignitat és ara la lluita antifeixista que duem tots dins nostre. Duem un món nou als nostres cors, el dúiem llavors i el durem sempre. No ens el van treure les bombes, no ens el traurà la seva impunitat.

Vam perdre la guerra, no ens faran perdre la dignitat. No passaran.

NACHO FERRER és codirector de 'NiTrad' de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.