Reflexions a la fresca


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 22/jul/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Arriba l'agost, l'únic mes en què el ple de l'Ajuntament no es reuneix i, per tant, uns dies per baixar el ritme. Jo aprofitaré per llegir, viatjar i agafar perspectiva. Ha estat un any ple de novetats i canvis de dinàmica a la política. Toca fer-ho.

Després de tres campanyes electorals i el cansament per a tothom que això suposa, la gent d’ICV haurem d'enfocar el nou curs d'una forma molt diferent a com estem acostumats. Hem tingut uns resultats espectaculars i això comporta una responsabilitat. Ens tocarà construir el nou subjecte polític a la ciutat, organitzar (amb altres) l'espai de l'esquerra transformadora que sigui capaç de fer d'alternativa també a nivell municipal.

Ens farà falta generositat, que la tenim, però també anàlisi i proposta. Aportar la feina que fem a l'Ajuntament, el coneixement que puguem tenir de la ciutat, les nostres idees... Però ser prou flexibles per ampliar la base, ser més útils, formar-nos millor sobre el que no coneixem i debatre amb altres els valors que volem representar.

Per a tot això caldrà millorar les dinàmiques amb les altres forces que malgrat no indentificar-se amb el nostre espai també són necessàries per construir una alternativa. Estic segur que deixar d'estar en campanya permanent ens permetrà als grups municipals centrar-nos menys en els gestos i fins i tot definir estratègies conjuntes. No volem guanyar per guanyar, volem que al 2019 hi hagi un canvi a l'Ajuntament per acabar amb la idea que a Sant Cugat només poden governar uns, que la ciutat és seva, perquè això és un benefici per a tothom. Volem un govern dedicat a la ciutat completament, no de càrrec acumulats o lluites ambicioses. Es fa necessari posar el centre de la gestió la implicació ciutadana, no solament la consulta. Cal una ciutat que afronti els reptes del nostre país i del nostre planeta des de la solidaritat i la justícia i que afronti la desigualtat com el principal problema de Sant Cugat, perquè ho és.

Aquest curs tenim feina, però estic convençut que amb paciència, treball i unitat ho aconseguirem.

RAMON GUTIÉRREZ és regidor d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.