Crida als catalans


  • Comparteix:

alvaro.benejam

Álvaro Benejam


Publicat: el 11/set/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els catalans celebrem avui una nova Diada. I després d'anys on el radicalisme ha estat el protagonista, creiem que ha arribat l'hora de superar el bucle independentista i de recuperar una Catalunya tolerant, oberta i fraternal, espai de diàleg i concòrdia, motor d'Espanya i referent internacional. Per això, des del Partit Popular Català volem aprofitar aquest dia assenyalat per fer una crida sincera i sentida a tots els catalans.

Fem una crida, en primer lloc, a recuperar la Diada de tots. Volem una festa compartida, perquè Catalunya és de tots els catalans, també nostra. Els independentistes no poden seguir segrestant les nostres festes, les nostres institucions i la nostra vida política. Una Diada de tots no pot ser contra ningú, ha de ser una diada centrada en tots els catalans, i representada per la senyera, símbol de la Catalunya democràtica i inclusiva on tots ens podem sentir respectats.

Fem una crida, també, a construir una Catalunya renovada. La societat truca a la porta de la política amb necessitats urgents. Ha arribat l'hora de sortir de les trinxeres d'un conflicte estèril i treballar plegats per una economia més dinàmica i una societat més justa. Tenim un camí ple de reptes que podem recórrer junts. Les famílies necessiten una fiscalitat més justa, un sistema educatiu inclusiu i excel·lent, un clima de seguretat ciutadana i una aposta global per la conciliació. Les persones vulnerables i els aturats mereixen un govern del tot centrat en dedicar els recursos públics per crear més i millors llocs d'ocupació i combatre la pobresa. Els autònoms i els emprenedors reclamen reformes que estimulin el creixement, premiïn l'esforç i fomentin la creativitat. Les persones grans demanen millors prestacions i un paper més actiu en la vida col·lectiva. I la societat catalana, en definitiva, sol·licita recuperar els ponts de diàleg i l'esperit d'acord.

Fem una crida a la serenor i a l'esperança. Els catalans tenim un gran futur per endavant si apostem pel seny i la concòrdia. Tenim l'oportunitat de liderar la recuperació econòmica a Espanya i ser una gran base d'operacions de l'economia i el comerç mundial. Tenim l'experiència, els fonaments econòmics, les bases industrials, el coneixement i el teixit civil per situar-nos a l'avantguarda social i econòmica. No és un futur imaginat. És un futur possible si no ho malmet la divisió civil, la tensió política i la inseguretat jurídica, i si no perdem més el temps. És l'hora de la reconciliació per guanyar el futur. Demanem a tots els sectors socials i polítics abandonar el camí de la radicalitat i la ruptura per caminar junts en la construcció d'una Catalunya capdavantera, de tots i per a tots.

ÁLVARO BENEJAM és portaveu del PP de



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.