Una altra economia ja existeix


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 16/set/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 2 d'octubre, Sant Cugat acollirà la primera Fira d'Economia Solidària de la ciutat. Per als que creiem en una economia centrada en les persones i, per tant, social, solidària, i sostenible és una molt bona notícia.

A Sant Cugat, cada cop som més els que decidim emprendre de forma col·lectiva amb uns valors socials o de transformació, els que consumim diferent i apostem per productes o serveis que tenen cura del nostre territori o per produccions centrades en la dignitat dels llocs de treball en comptes de productes que només tenen la finalitat de l'acumulació de beneficis. I aquesta fira serà una perfecta oportunitat per poder demostrar de forma pública que aquestes alternatives no només són necessàries i imprescindibles sinó que ja existeixen.

Empreses, entitats i persones individuals estan construint a la nostra ciutat una xarxa de suport mutu, de difusió, de vincle, perquè volem demostrar que és possible fer empreses eficaces i, alhora, democràtiques, equitatives i sostenibles, que es pot consumir o treballar d'una altra manera.

Segurament no n'hi ha prou amb això per acabar amb el capitalisme, ni amb la injustícia o la depredació ambiental que suposa, però l'economia solidària és la base de la solució a un sistema que ens enfonsa, que ens deshumanitza. Estic segur que serà un èxit, i que l'espai de l'economia social a la nostra ciutat serà cada cop més gran i amb més capacitat de transformació.

RAMON GUTIÉRREZ és regidor d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.