Una altra manera de fer urbanisme és possible


  • Comparteix:

xavier.humet

Xavier Humet


Publicat: el 20/set/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa uns mesos que tots els partits de l'oposició ens vam posar d'acord per intentar aturar les modificacions del Pla General Metropolità que l'Ajuntament de Sant Cugat duia a terme en diversos àmbits del municipi: les zones verdes de Valldoreix, Can Busquets a la Floresta, Can Cabassa i Can Mates a Mira-sol, i Can Monmany i la zona de l'Estació a Valldoreix.

I dic intentar, perquè la moció que es va presentar al ple de maig, a darrera hora el punt cinquè dels acords es va canviar i en lloc d'aturar tota aquesta modificació de la planificació només es van quedar aturades per acord del ple dues de les zones: la de l'Estació de Valldoreix i Can Cabassa a Mirasol.

Com va ser possible que tots els partits de l'oposició ens poséssim d'acord fins l'últim moment? Doncs senzillament perquè, malgrat que una part d'aquestes modificacions crèiem que estaven ben gestionades, altres com Can Busquets i Can Monmany i algunes zones verdes de Valldoreix no buscaven l'interès general que hauria de prevaldre en tota modificació urbanística.

Per què a la zona de Can Busquets es compren 43.663 metres quadrats de parc forestal per quedarse tal com està? I es paguen 561.944 euros.

Per què a aquesta mateixa zona es compren uns solars qualificats 20a/10, inedificables per la seva orogafria i situació?

Per què es compren uns terrenys que són edificables a la zona de Can Monmany per reconvertir-los en zones verdes pùbliques, quan encara tenim quantitat de zones verdes a Valldoreix que ja estan qualificades com a tals i que algun dia s'hauran d'expropiar?

Per què es preveia la construcció de 550 habitatges a la zona de Can Cabassa, i d'ells el 60% d'habitatge protegit, quan aquesta actuació contradiu la legislació urbanística en vigor? (Aquesta zona ha quedat aturada per acord del ple de maig)

Sí, aquesta zona i la de l'Estació de Valldoreix han estat aturades. Resulta que de les sis zones d'aquest planejament dues estan aturades.

No és motiu suficient el que una tercera part d'aquest planejament estigui aturat, (amb el beneplàcit de l'equip de govern), perquè ens replantegem la revisió de les sis zones en la seva globalitat.

No és admissible que aquestes modificacions del planejament que tant afecten les arques públiques i el bé comú, no es parlin i es consensuïn amb totes les parts.

Des del grup CUP-PC creiem que les modificacions urbanístiques que ens afecten tots s'han de gestionar amb la màxima transparència, amb l'objectiu de buscar i afavorir el bé comú i buscant el màxim consens de totes les parts implicades.

Una altra manera de fer urbanisme serà possible!

XAVIER HUMET és membre de Procés Constituent



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.