El ple de l'Ajuntament també és per a la ciutadania


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 22/set/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dilluns començàvem el curs polític amb el ple de setembre on, una vegada més, es va posar de manifest que la ciutadania se sent capaç per reclamar a les forces polítiques, cara a cara, els seus drets, dubtes i preocupacions. Aquesta ha estat una dinàmica que ha anat creixent en els darrers mesos, fins al punt que l'audiència pública, que en teoria és de mitja hora, va acabar durant gairebé una hora, molt ben invertida des del meu punt de vista.

En primer lloc vam comptar amb la presència de representants dels treballadors de l'HGC, que van expressar la seva preocupació davant la possibilitat de perdre els seus llocs de treball quan a finals d'any el departament de Salut no renovi el conveni de trasllat de l'activitat sanitària pública a aquest centre privat amb ànim de lucre. Des d'ERC-MES vam fer costat als treballadors explicant que la intenció del departament és conservar la feina del màxim nombre possible de persones.

Aquesta decisió del conseller Comín forma part del pla de govern signat per Junts pel Sí, és a dir, per Convergència i ERC. Tal com diu la portaveu del govern i presidenta del PDC, Neus Munté, pel bé de l'estabilitat del govern cal garantir el compliment de l'esmentat acord. Espero que l'alcaldessa de Sant Cugat aprengui a fer compatible la defensa dels drets dels santcugatencs i santcugatenques amb la lleialtat al govern de la Generalitat i deixi de banda els seus interessos partidistes defensant la privatització de la sanitat pública, a costa del tancament de quiròfans i plantes hospitalàries. Ara toca reforçar aquest servei públic essencial de l'estat del benestar i garantir una sanitat universal i de qualitat per a tothom, fet que de ben segur aconseguirem retornant als hospitals públics o privats sense ànim de lucre la gestió de la sanitat pública.

També els veïns i veïnes del carrer de Guadalajara, a Mas Gener, van tornar a fer sentir la seva veu denunciant una vegada més que la torre elèctrica que tenen davant de les seves cases i la contaminació acústica generada per l'AP7 pot afectar greument la seva salut. En aquest cas vam ser capaços de posar-nos d'acord totes les forces polítiques del ple en el fet que cal urgentment exigir al ministeri de Foment la seva responsabilitat per implementar pantalles acústiques per amortir el soroll. També és necessari un informe de mesures del camps electromagnètic per comprovar si caldrà traslladar la torre de lloc.

Sense cap dubte, una vegada més la ciutadania va voler fer confiança al ple i traslladar les seves legítimes preocupacions als grups polítics. Ara ens toca a nosaltres estar a l'alçada.

MIREIA INGLA és la portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.