Sóc catalana


  • Comparteix:

susanna.casta

Susanna Casta


Publicat: el 5/oct/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sóc catalana? Vull dir... sóc catalana segons els paràmetres que s'estan imposant des d'alguns grups polítics i associacions afins? Compleixo amb totes les regles establertes per a ser-ho? Sóc una traïdora al meu poble? A la meva gent? Que sóc?

M'he tornat mig boja reflexionant sobre com ser catalana o com ser una bona catalana, perdó, millor dit com ser una bona catalana segons la nova regulació del sentiment patriòtic. Com deia, després d´un temps de profunda concentració em vaig cansar i em vaig enfadar molt. Jo sóc catalana i no haig d'anar demostrant la meva passió i el meu amor pel meu poble i la meva terra ni a vostès ni a ningú.

Qui s'han cregut que són per bombardejar a la nostra gent amb mentides que apel·len els instints més bàsics de l'ésser humà, a aquests instints irracionals als quals cap mandatari hauria d'apel·lar. No tenen vostès pudor? Ni vergonya? Per què la seva idea de Catalunya és millor que la meva? Per què es creuen millors catalans que jo? Que han fet vostès per aquest meravellós poble - a banda d'anar manipulant als quals haurien de protegir - que no hagi fet jo? S'han adonat la sort que tenen que les seves mitges veritats i les seves falsedats senceres ens les han dit a nosaltres, als catalans, que som un poble intel·ligent i que abans de res sabem raonar sols. Si aquestes mateixes paraules s'haguessin dit en un altre temps i lloc, tinc la ferma creença que les conseqüències no serien tan pacífiques.
Però no tots som iguals ni tan sols aquí i desgraciadament a causa de les seves paraules, tan carregades d'odi i tan estúpides, alguns han caigut en un ressentiment cap a altres éssers humans per alguna cosa tan innocent com el seu lloc de naixement. Si no em creuen, submergeixin-se a les xarxes socials i llegiran les conseqüències de les seves paraules, perquè no s'equivoquin, d'aquests odis són vostès els pares.

Aquest corrent totalitari, partidista i exclusiu que vostès han engegat no em defineix i gràcies a Déu tampoc ho fa amb milers de catalans que no creuen en ell. No sóc independentista, crec que en la Diada hi cabem tots. Em sé de memòria el cançoner català. Conec la lletra del Segadors però no penso cantar-la com un himne de lluita. No m'agrada l'estelada perquè ja porto la senyera en el meu cor. Parlo català perquè és la llengua del meu poble i de la meva gent però no m'importa parlar castellà perquè és l'idioma del meu pare i del meu país. No crec que sigui Madrid qui ens roba, crec que units arribarem més lluny i estic completament segura que aquesta, la meva terra, ha estat i tornarà a ser el motor que mogui Espanya. Si han arribat fins aquí, hauran llegit que sóc tot el contrari al que hauria de ser un bon català segons la nova normativa 2014/11-009AABB que s'està aplicant des d'administracions, mitjans, associacions i partits diversos.

Però m'és igual.

Sóc tan catalana com vostès o pot ser més, perquè si l'ètica i la moral, que semblen estar desaparegudes del mapa, encara importen puc dir amb total convenciment que jo vull el millor per Catalunya. Sí senyors, no se m'estremeixin que han sentit bé: jo també m'estimo Catalunya i no permeto que ningú em digui com fer-ho.

SUSANNA CASTA és vocal de C's de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.