Un pressupost per fer ciutat


  • Comparteix:

damia.calvet

Damià Calvet


Publicat: el 10/oct/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ben aviat començarem el procés per presentar, debatre i aprovar el marc econòmic i financer de Sant Cugat per l'any 2017, que són les ordenances fiscals i els pressupostos. La situació comptable, l'endeutament i la relació entre ingressos i despesa ens proporcionen una base de treball molt sòlida, fruit de l'aplicació durant molts anys de polítiques rigoroses i eficients.

Continua sent un moment difícil. Estem sortint de la crisi després d'uns anys molt durs, però podem afirmar que a Sant Cugat, la bona planificació urbanística i econòmica ens permeten recollir fruits més ràpidament que altres municipis del nostre entorn.

Empreses grans i petites reconeixen en Sant Cugat la millor ubicació on implantar la seva activitat. Un ecosistema que sap combinar la proximitat i el ritme d'una ciutat mitjana i ben equipada, amb la potència que ens dóna estar situats a l'àrea metropolitana de Barcelona, una de les àrees més dinàmiques d'Europa en aquest moment.

Per això cada mes hem tingut i tenim notícies d'empreses que venen a la nostra ciutat. La llista és llarga i impressionant: l'arribada de Mapfre, Epson, Gas Natural o Bureu Veritas, les noves implantacions d'Endress Hauser, Leroy Merlin, Grup Manxa, Oxigen Salut, Laboratoris Echevarne o del nou hotel d'Europa Center, les ampliacions d'HP o Roche, sense oblidar l'esforç i el seguiment constant que totes les forces socials i polítiques fem del procés de reindustrialització de Delphi.

I darrere aquesta activitat econòmica, observem una nova onada de promocions residencials, focalitzada als barris de Volpelleres i del Turó de Can Mates, però certament repartida també per altres indrets de la ciutat. Això ens aportarà més dimensió, més riquesa social i cultural, més oportunitats i més dinamisme, però també més necessitats de manteniment i d'equipaments.

I aquestes necessitats són les que han de cobrir les ordenances i els pressupostos del 2017. Per poder recollir tot el dinamisme que abans citava, necessitem sens dubte una bona planificació, molta promoció i una bona gestió, però també necessitem molta previsibilitat en el camp econòmic. Això vol dir unes ordenances i un pressupost continuistes, però que alhora sàpiguen resoldre problemàtiques prioritàries i enfocar nous reptes en equipaments.

En el 2017 volem prioritzar la despesa social, però també la despesa en manteniment ordinari de la ciutat i la despesa en seguretat. La primera perquè és el deure bàsic i principal de l'Ajuntament, i les altres perquè necessitem disposar d'una ciutat endreçada i que funcioni correctament en tot moment. Això, unit a unes inversions en les obres i els equipaments esportius, educatius i culturals que necessitem farà créixer la ciutat, en dimensió, serveis i lideratge.

Aquest marc econòmic i financer ha de tenir el suport per la resta d'administracions, per tal que tot sumi en aquesta necessitat de fer una millor ciutat. Per això és important que també el govern de Catalunya aprovi els seus pressupostos.

DAMIÀ CALVET és membre de PDC i tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.