On han quedat els pressupostos participatius?


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 21/oct/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja han començat les votacions per establir els projectes dels pressupostos participatius. Cal reconèixer que no és fàcil passar de més de 900 propostes a 48. Això s'ha aconseguit descartant-ne moltes i fusionant-ne d'altres. I aquí és on van sorgir alguns dels conflictes que ara tenim, ja que si bé algunes propostes són fàcils d'agrupar, amb d'altres això és més complicat i la resultant no agrada ningú.

Altres projectes han sofert una 'remodelació' que els ha fet gairebé irreconeixibles pels seus proposants. I poso l'exemple de dos que he seguit més de prop. Un és l'espai jove que ha perdut una de les seves condicions estrella com era l'autogestió. L'altre és la casa de la dona que ha passat de ser això, per a la dona, a ser un espai pels nens i nenes del col·legi Maragall, per l'AMPA del mateix centre i per altres entitats que ho demanin. Vaja, allò que podríem dir per 'tutti quanti'.

Si parlem de l'estratègia del seu desenvolupament, també hi ha hagut algunes coses estranyes i així la tarda de la presentació pública, no tots els projectes ho van poder fer, simplement perquè ningú els va preguntar res, així que cap a les nou de la nit van plegar veles sense haver tingut opció d'explicar-lo. Mala sort!

I les votacions tampoc no sembla que siguin fàcils. Només una dada: el segon dia de la votació a la Casa de Cultura hi havia mitja dotzena de fulls de votació i cap pamflet dels editats per explicar cadascun dels projectes, de manera que els ciutadans i
ciutadanes només podien votar pel títol de la proposta però sense poder-ne conèixer els detalls.

Tots esperem que aquest procés acabi el millor possible, però caldrà revisar-lo per evitar dubtes i susceptibilitats i respectar al màxim les propostes inicials i, en cas de canviar-les, fer-ho amb l'aquiescència de les persones proposants dels projectes.

ROSER CASAMITJANA és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.