I ara! El que es fa a l'Espai ECO de les Planes ho decideixen les entitats


  • Comparteix:

joan.puigdomenech

Joan Puigdomènech


Publicat: el 31/oct/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Al ple municipal d'octubre una persona es va despenjar dient que l'Ajuntament prohibia fer no sé quina activitat a l'espai ECO de Les Planes. Éssent benintencionat suposaria que això ho va dir per manca d'informació. Anem, doncs, a posar-hi remei.

L'Espai ECO és un espai de treball i trobada del barri. És un indret d'intercanvi i d'experimentació en un edifici innovador, bioclimàtic i autosuficient. Ha trobat a les Planes el seu lloc ideal: una comunitat amb una forta identitat de barri i un veïnat que, per la seva història, té iniciativa i esperit de grup.

Qui decideix què fer-hi? Una Comissió formada per:
- Totes les entitats del barri: Comissió de festes, Espai Familiar, Associació de Veïns de Les Planes, Grup de dones, La Banda, El Racó de l’amistat i també veïns a títol individual.
- Un equip extern dinamitzador contractat amb aquesta finalitat.
- Tècnics de cultura i de participació ciutadana.

Totes les propostes rebudes es parlen a la comissió, així com el seu funcionament. Els criteris acordats per prioritzar les propostes que arriben són: proximitat, el benefici del barri, compromís amb el projecte ECO i que afavoreixi la tolerància i respecte entre els veïns.

A dia d'avui ja s'han programat activitats pel barri a l'interior d'ECO com és la Festa Major o la Castanyada. I els veïns ja estan treballant per fer-hi activitats com organitzar la penya barcelonista, una aula oberta de pintura, un grup de consum, trobades de l'espai familiar, un grup de gimnàstica, intercanvi de llibres i roba, vermut musical, grup contra la violència de gènere, hort i renaturalització de l'espai, xerrades...

I ara, adreçant-me a aquella persona del ple: en quin punt creu vostè que l'Ajuntament ha prohibit alguna cosa? Deixem, doncs, que el barri s'apropiï de l'espai ECO i d'allà estant, en uns mesos, els veïns de les Planes vegin créixer una coberta que protegirà l'espai Pere Grau que està situat al seu costat.

JOAN PUIGDOMÈNECH és regidor de Medi Ambient, comissionat de Participació Ciutadana i president del consell de barri de les Planes



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.