És qüestió de consciència


  • Comparteix:

mayte.perez

Mayte Pérez


Publicat: el 7/nov/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa uns mesos, la Generalitat de Catalunya, la Direcció General de Comerç i l'Agència Catalana del Consum van engegar una campanya sobre la venda il·legal i la mala praxi que comporta anomenada 'Digues no: les vendes il·legals al carrer estan prohibides'.

Nosaltres no volem ser jutges de ningú, però sí que volem incidir en la sensibilització de la ciutadania i conscienciar als santcugatencs i a les santcugatenques del que comporta comprar als popularment anomenats manters. És una venda que atempta contra els drets laboral dels treballadors, perjudica enormement la indústria i el comerç legalment establerts, vulnera els drets de la propietat industrial i intel·lectual i fomenta el treball clandestí en règim d'esclavatge.

A la nostra ciutat tenim més de mil comerços que cada dia obren la seva persiana al matí, que paguen el seu lloguer, que paguen els seus impostos, que contracten personal, que van a comprar bon gènere i productes pels seus clients i que donen llum i vida als carrers de la nostra ciutat. És per tot això i molt més que creiem que els hem de posar en valor i protegir de la venda il·legal, de les imitacions, de l'ocupació de la via pública sense permís, de les màfies que moltes vegades hi ha al darrere, i de les grans estafes.

Des de Sant Cugat, el grup municipal de Convergència presentarem una moció en el pròxim ple del mes de novembre per afegir-nos a aquesta campanya, si la resta de companys del consistori ens fan costat. Una proposta que servirà per informar i sensibilitzar la ciutadania a través d'uns díptics i cartells informatius que es posaran a disposició dels comerços, restauradors i diversos establiments de la ciutat.

Sé que molts de vosaltres ja teniu aquesta consciència, i amb el permís de tothom, considerem pertinent sumar-nos a aquesta iniciativa per informar, sensibilitzar i conscienciar als que encara tenen dubtes o desconeixen tot el que comporta la venda il·legal.

MAYTE PÉREZ és regidora de Comerç i membre del grup municipal de Convergència



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.