Apologia de la violència, militarisme i una ministra torracollons


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 10/nov/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Mentre el PP presentava ahir al matí una denúncia contra Arran per fer apologia de la violència per una pintada amb Franco, Felip VI (persona molt grata a Sant Cugat per decisió de Convergència) i Mariano Rajoy, amb un tret al cap i, certament, en feien; el 17 d'octubre votava en contra de 'declarar Sant Cugat municipi de Cultura de Pau i lliure de pràctiques militars'. També votava en contra de 'fomentar la cultura de la pau, difondre i donar suport a totes les iniciatives en suport al foment de la pau, el desarmament i la fi dels conflictes armats, la convivència pacifica i la no violència'.

Com és obvi, no seré jo qui defensi l'apologia de la violència en una pintada, sigui del col·lectiu que sigui. Ara bé, no seria estrany pensar que si pel PP fos, tindríem l'Exèrcit de Terra passejant-se per la plaça d'Octavià de la nostra ciutat. I, cal dir-ho, als soldats els entrenen per torturar i matar, no els formen per ser Santa Teresa de Calcuta. Aquesta és l'essència de qualsevol exercit. L'exèrcit, per definició, és apologia de la violència. Tanmateix, hi ha apologies de la violència que requereixen d'una visita als jutjats i d'altres, per contra, d'una 'Fiesta Nacional', una desfilada amb cabra inclosa i 17.500 milions d'euros anuals. Suposo que tot depèn de qui s'ho miri, de si ets del PP o d'Arran. Jo, això sí, rebutjo totes les apologies de la violència.

El Consorci del Parc Natural de Collserola, com també l'Ajuntament de Sant Cugat i tantes altres institucions, han pres la decisió democràtica de rebutjar també l'apologia de la violència. És per això que el 20 de juny va aprovar una resolució de rebuig i supressió de les activitats militars al Parc de Collserola. Els partits que hi vam donar suport no volem que es normalitzi el militarisme en un espai de lleure on, a més, hi ha 13 centres educatius. Per Esquerra Republicana, tenir militars passejant-se per Collserola és apologia de la violència. No volem militars, ni a Collserola, ni enlloc!

Tanmateix, no és del mateix parer María Dolores de Cospedal, secretaria general del PP, que jurava el càrrec de Ministra de Guerra el passat divendres. Sense res millor a fer - Miura, la cabra de la legión, gaudeix d'una excel·lent salut i no li crea cap preocupació-, la primera acció que ha desenvolupat, ha estat interposar un recurs contenciós-administratiu contra la resolució aprovada pel Consorci del Parc Natural de Collserola, en contra que es realitzin activitats militars dins del parc. Pel que sembla, hi ha rebutjos a l'apologia de la violència que també requereixen d'una visita als jutjats. Suposo, novament, que tot depèn de qui s'ho miri. Jo, tot i així, li demanaria a la nova ministra que deixi de tocar els collons, respecti la decisió democràtica presa pels municipis que formen part del consorci i es dediqui a cuidar la mascota de la legión.

ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.