Papa anticlerical


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 13/nov/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquí, fins els creients, som anticlericals de mena. Per bé i per mal. El Papa Francesc coneix a fons el fonament d'aquest prejudici que no és altre que la mediocritat espiritual del prevere incoherent que no estima i es cansa malament. I sense contemplacions, urgeix la regeneració. Fa poc demanava pels capellans recent ordenats 'que el Senyor preservi la brillantor alegre en els seus ulls, que surtin a menjar-se el món, a fer-ho tot com a nou, a desgastar-se pel poble fidel amb l'alegria de compartir el tresor de l'Evangeli i cremar la vida per Ell'.

Pensant amb els de més edat, deia: 'Demano també que el Senyor confirmi l'alegria dels que porten anys de ministeri i ja han pres el pols al treball. Ara l'alegria els carrega les espatlles. Que prenguin alè i el Senyor els procuri la profunditat i la sàvia alegria de la maduresa'. I també, parlava d'alegria als capellans vells bons i als malalts: 'Que el Senyor els faci resplendir l'alegria de la creu que brolla de tenir un tresor incorruptible en un gerro de fang que es va desfent. Que sentin l'alegria de passar la torxa, de saludar somrient l'esperança que no defrauda'. Cap condescendència amb la capellaneria acomodatícia. Aquest és l'anticlericalisme que ens convé.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.