Un nou model de zoo


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 24/nov/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hom sap que som a una nova era on el benestar animal, afortunadament, està agafant rellevància i no podem pensar que una gàbia (o instal·lació més gran) és el millor que podem donar als animals. Necessitem plantejar-nos desafiaments més grans, necessitem un canvi de paradigma.

Per altra banda, tancar els zoos de cop i volta tampoc no seria una bona idea. Els animals no estarien preparats per viure en llibertat. Per tant, allò que caldria fer és transformar-lo!

Canviant el 'concepte' de zoo, tal com el coneixem fins ara, un concepte en el qual en comptes d'utilitzar els animals es buscaria una utilitat per a ells, el zoo seria un espai per donar aixopluc, atenció, assistència i oportunitats a animals que avui no en tenen, a animals ferits, confiscats d'explotacions, abandonats... Un espai de servei social, animal i ambiental, un ZOO XXI.

La Plataforma ZOO XXI és un projecte dissenyat per l'Associació Animalista Libera! i la Fundació Franz Weber (FFW). Té la seu al bell mig de Barcelona, capital mundial de la protecció animal, i té el suport ferm persones destacades de la societat barcelonina en àmbits tan diversos com l'art, la ciència, l'esport, el periodisme, l'empresa, l'acadèmia o l'associacionisme.

Fites aconseguides fins ara: El Bioparque Convivència Pachuca de Mèxic, en el qual està ubicada la Unitat de Rescat, Rehabilitació i Reubicació de Fauna Silvestre Endèmica i Exòtica, ha anunciat la seva adhesió al projecte. La Plataforma ZOOXXI aplaudeix l'adhesió del bioparc i anima altres zoològics a reconvertir-se també en centres més ètics, científics, autòctons, educatius i empàtics.

ZOOXXI treballa mitjançant grups de treball de gent que, voluntàriament, actua 'ZOOcialitzant' mitjançant xerrades tècniques, exposicions artístiques, fòrums, seminaris i activitats de divulgació. De ben segur que en sentireu parlar ben aviat: entreu a Zooxxi.org i xafardegeu!

Tothom és benvingut i tothom pot aportar-hi en seu granet de sorra: zoo-ciència, zoo-art, zoo-social, zoo-arxiu, zoo-educació, zoo-comunicació, zoo-esdeveniments, zoo-activisme i zoo-campanya.

BIBIANA NAVARRO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.