Hospital de guerra


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 27/nov/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les guerres que pateix el planeta s'acarnissen destruint fins i tot els hospitals. La mort culmina el seu domini quan el crim de l'odi elimina el bri d'esperança que pot quedar a qui el foc no ha aconseguit matar. A més de la violència desfermada en els combats, hi ha la violència igualment mortífera de l'egoisme tranquil·lament acceptat per moltes consciències.

Així que, d'alguna manera, tot el món és un camp de batalla. El Papa Francesc reclama que l'Església, com el bon samarità que s'emporta el ferit a l'hostal, sigui l'hospital de campanya enmig dels conflictes que causen incomptables víctimes innocents. Bastir un hospital no és mai un aval de la guerra. És un antídot perquè vol guarir el que encara manté un alè de vida. És el recurs per al ferit que s'hi vol acollir. Darrerament algú s'ha sorprès que el Papa Francesc hagi posat l'èmfasi en la inesgotable tendresa de Déu (amb llenguatge bíblic l'anomena 'infinita misericòrdia') El cristià creu que Jesús regenera amb la gràcia del perdó. Que ho sàpiga tothom: que 'l'hospital de campanya' no s'amagui. Amb la mateixa força que condemna els crims, afirma que no hi ha d'haver míssil per terrorífica que sigui la força de la culpa, que pugui destruir la Misericòrdia.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.