‘Vivo en la calle Guadalajara, la calle del desapego’


  • Comparteix:

eva.lafuente

Eva Lafuente


Publicat: el 1/des/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Vivo en la calle Guadalajara, la calle del desapego'. Així de contundent s'expressava un veí del carrer de Guadalajara, a Mira-sol, el dia que va intervenir en l'audiència pública d'un ple de l'Ajuntament. Davant tots els assistents intentava explicar-nos com és la vida del veïnat, convivint a totes hores amb el soroll de l'autopista AP7/B30, al seu pas pel barri, i com se sent abandonat, des de fa anys, pel conjunt de les administracions públiques competents.

Les conseqüències en la salut i la vida d’aquestes persones són molt intenses. El soroll els envolta, atesa la proximitat i manca de protecció davant l’autopista. L’exposició és visual, directa, terrible... veuen i són vistos pels cotxes de l’autopista i el soroll entra dins dels seus domicilis, afectant les seves relacions familiars i socials, els seus actes quotidians.

Des d’ERC-MES els hem visitat i els hem volgut ajudar, de manera que hem activat tots els mecanismes polítics al nostre abast per fer arribar aquesta problemàtica al Congrés dels diputats en forma d’una proposició no de llei (PNL). Ahir mateix es va presentar i aprovar a la comissió de Foment de la cambra amb 22 vots a favor i 14 abstencions (el PP).

Qui la va defensar va ser la nostra diputada Teresa Jordà, que aquest dilluns va fer una visita 'in situ' al barri i va estar parlant amb representants de l’Associació de veïns de Mas Gener i amb altres persones directament afectades, copsant totes les seves inquietuds, preocupacions i incerteses.

Per tant, aquest èxit és del veïnat, que porta temps mobilitzant-se i alçant la veu per aconseguir una solució digna. Ara pertoca al govern del PP adoptar les mesures correctores requerides, per tal de complir aquest mandat aprovat en comissió i que sorgeix de la necessitat d’una vida digna per a aquestes persones. Les administracions públiques són sempre responsables de garantir les condicions d’habitabilitat en les seves zones urbanitzades.

Nosaltres en farem exhaustiu seguiment del compliment d’aquest mandat des de les diferents instàncies en les quals tenim representativitat, per tal que se solucioni definitivament aquest problema.

‘Vivo en la calle Guadalajara por decir algo, pues allí decir vivir es por ahora decir demasiado’.

EVA LAFUENTE és vocal ERC-MES del consell de barri de Mira-sol



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.