A dos plens d'un nou any


  • Comparteix:

damia.calvet

Damià Calvet


Publicat: el 12/des/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Permeteu-me que utilitzi el ple de l'Ajuntament com a unitat de mesura. Se que no és gaire normal, però cadascú acaba fent-se un mapa mental del temps i de l'espai segons les seves pròpies circumstàncies, i els que fem de regidors i regidores sovint comptem el temps amb plens, perquè cal anticipar molt l'acció de govern abans no es pot portar a l'aprovació d'un ple.

Així que sovint acabem fent un compte enrere que ens porta a imaginar-nos cada mes d'acord amb les dates de convocatòria de comissions i juntes, afegint-hi els tràmits interns ordinaris de gairebé qualsevol expedient, i tot just s'acaba el període viu d'un ple que en comença un altre. Així és com es gestiona l'acció de govern, una acció de govern que s'ha d'executar amb eficàcia, sempre responent al model de ciutat i al programa polític que impulsa qui té el govern de la ciutat.

Un dels dos plens que farem en el que queda de 2016 serà el ple de desembre, en el que tractarem temes mal anomenats ordinaris, de continuïtat de l'acció de govern. Però el darrer dels plens, el dijous 22, serà extraordinari i servirà per aprovar el marc tributari, econòmic i financer de Sant Cugat per a l'any 2017. Ja s'han presentat les Ordenances i el Pressupost, tant en audiència pública com en el mateix ple, i s'estan esgotant els darrers dies d'informació pública d'ambdós instruments. Són dies de culminació de molta feina, i segur que els aprofitarem fins el darrer minut per sumar propostes i així obtenir el millor dels pressupostos possibles, el pressupost que es mereix una ciutat culturalment viva, econòmicament dinàmica i amb unes necessitats socials que cal atendre amb diligència com la nostra. Serà el pressupost més alt de la història, 132 milions d'euros, ben equilibrats entre la despesa ordinària i les inversions en equipaments, entre el centre i els barris, entre la ciutat i les persones.

Una d'aquestes inversions és la dels habitatges de Rius i Taulet, que avança sense aturador. Aquests dies hi hem plantat la grua, en una operació complexa que ha obligat a tallar el trànsit, en diumenge i durant unes hores, i ho hem sabut combinar amb l'estímul a continuar gaudint del carrer i de les compres al centre de Sant Cugat.

Dos plens i entrarem al 2017, amb la solidesa d'un bon pressupost, sense haver arribat encara a mitja legislatura, i per tant amb molta feina per endavant. Sense pressupost no es pot governar. I sense govern no es pot avançar, ni com a societat, ni com a ciutat, ni com a país. Es poden fer proclames, mocions i posicionaments. Es pot parlar i opinar de tot i de més, però tot queda en un no res estèril si no es governa, combinant la gestió diària amb la visió estratègica. Això també val pel procés cap a la independència. Si el volem fer avançar, si volem sumar, també la Generalitat ha de poder aprovar el seu pressupost.

DAMIÀ CALVET és tinent d'alcalde i membre del PDECat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.