Dirigents de la CUP: a qui obeïu?


  • Comparteix:

joan.soler

Joan Soler


Publicat: el 19/des/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Primer de tot cal dir que estic segur de la bona voluntat i sincer compromís amb la independència de Catalunya de la pràctica totalitat dels simpatitzants i votants de la CUP. El que pretenc amb aquesta carta oberta és adreçar-me a una part dels dirigents de la CUP. Vull adreçar-me a aquells i aquelles que, traint barroerament el compromís amb els seus electors d'afavorir el procés cap a la independència de Catalunya, porten a terme representacions com la realitzada el dilluns 12 de desembre al Parlament de Catalunya.

Reconec que vaig ser força reticent a acceptar que la vostra era una organització amb un important nivell 'd'infiltració' per part d'operatius de les clavegueres de l'Estat espanyol. Una mica menys reticent a creure que sols la més capritxosa cuina creativa d'un recompte podia aconseguir un resultat de 1.515 a favor i... 1.515 en contra. Ara bé, sentir un membre del nostre Parlament afirmant que 'preferiria tenir fills en comú... que els eduqui la tribu' ja va fer trontollar del tot la meva fe en vosaltres.

Però l'acció del dilluns al Parlament ha estat tan infamant que de ben cert crec que ningú no podrà seguir enganyat. Vosaltres no defenseu el Procés. Vosaltres no podeu pretendre que la majoria dels catalans doni suport a actituds violentes, insults i menyspreus. Sabeu, això sí que ho sabeu, que la vostra representació no només generarà rebuig a Espanya i a qualsevol observador estranger demòcrata i, per tant, tolerant.

Vosaltres sabeu que la immensa majoria dels catalans que volem la independència la volem sense renunciar als valors de la radicalitat democràtica. Per això no és estrany preguntar-se, com ja feien al jutjar a l'antiga Roma, 'Cui prodest?'. A qui afavoreix el vostre circ?

JOAN SOLER és membre del CEL del Partit Demòcrata Europeu Català de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.