Regals bestials


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 22/des/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Regalar una mascota és un dels pitjors regals de Nadal. Segons 'La Procuraduría del Consumidor', és el vuitè pitjor regal, el de les 'mascotes no planejades', ja que inicialment els nens l'adoren però més endavant l'eufòria va minvant... Clar, fer-se càrrec d'un animal és una gran responsabilitat que no s'ha de prendre a la lleugera, que ha d'incloure el vistiplau de tota la família i que requereix temps, compromís, diners i sobretot amor.

Està del tot demostrat que els mesos de gener i febrer (sense tenir en compte els mesos d’estiu en els quals el tant per cent dels abandonaments es dispara exponencialment) són els principals mesos en què les mascotes són abandonades. A Espanya, cada any s’arriben a abandonar uns 110.000 gossos i uns 25.000 gats, i la xifra va augmentant.

Segons les dades de la Gran Àrea Metropolitana (GAM) que s’inclouen dins de la Societat Mundial de la Protecció Animal (WSPA), el 41,9% de mascotes han estat regalades, el 26,7% comprades i només un 1,9% han estat adoptades o recollides en un refugi.

Heu vist mil vegades l’emblema 'No em regalis per Nadal, No sóc una joguina' i és que ja no saben com dir-nos-ho perquè ens quedi ben clar: per evitar el desastre que any rere any es troben tots els treballadors i voluntaris de protectores i que fa que aquestes acabin desbordades d’ànimes bondadoses i innocents que un dia van ser i ara no són res.

La Naila és un cadell amb pocs mesos de vida, el regal perfecte per aquestes dates en què molts nens demanen al Tió, al Pare Noel o als Reis Mags que els portin un gosset. Però els plans de la Naila de tenir una nova família es van truncar quan els seus adoptants van descobrir que no era una joguina. Tot just quatre dies després d’haver-la adoptat van tornar al mateix lloc per deixar l’animal ja que 'els feia fàstic el gos'...

'El gos és el millor amic de l’home', recordeu que els amics no es compren ni s’abandonen. Recordeu que hi ha milers d’animals a protectores, gosseres i fins i tot al carrer esperant una altra oportunitat per ser feliços...

Passeu el Nadal com més us agradi, gaudiu-lo al màxim, estigueu amb la família, mengeu a dojo... Si un cop passades les vacances encara creieu fermament que voleu augmentar la família amb un 'pelut' o 'peluda' més, adopteu amb consciència!

BIBIANA NAVARRO és membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.